Κερδοσκοπία με τις μάσκες στην Ελλάδα – Ανέβασαν 300% την τιμή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για ελλείψεις φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων πόρων και βρέθηκε και ο κοροναϊός να επιδεινώσει την κατάσταση! Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται σημαντική έλλειψη μασκών στην αγορά με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται φαινόμενα αισχροκέρδειας εταιριών σε βάρος των Νοσοκομείων και των πολιτών εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κοροναϊού και την γρίπη που είναι σε έξαρση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η ανησυχία των πολιτών λόγω και των αναφορών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας που θεωρούν πολύ πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού, έχει προκαλέσει φρενίτιδα αγοράς μασκών. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας λόγω της γρίπης και την προετοιμασία για την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού έχουν αυξημένες ανάγκες για προμήθεια μασκών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία να έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες κατά 300%.

“Αναφερόμαστε για τα Νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα Νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις και είναι πολλά. Τα Νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτό τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στην «μαύρη αγορά». Μάλιστα όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ομοσπονδία μάλιστα κοινοποίησε ενδεικτικά τιμολόγια με την τιμή που αγοράζουν μάσκες τα Νοσοκομεία πριν την υγειονομική κρίση και την τιμή που θα αγοράσουν σήμερα. Τις απλές χειρουργικές μάσκες αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116 ευρώ+ΦΠΑ. Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μια αγόραζαν 0,64 ευρώ+ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2 ευρώ την μια+ΦΠΑ.

“Αισχροκέρδεια για την οποία θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση γιατί δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες. Επιπλέον οι μάσκες είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κοροναϊό σίγουρα όμως και για την εποχική γρίπη. Δεν μπορεί κανείς να κερδοσκοπεί σε βάρος τους ούτε σε βάρος των Υγειονομικών Μονάδων” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.