Κεγκέρογλου: Ιερώνυμος και Τσίπρας δεν δικαιούνται να συμφωνούν για την Εκκλησία της Κρήτης και των Δωδεκανήσων


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 9 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Γαβρόγλου: Ιστορική η συμφωνία Τσίπρα -Ιερωνύμου αλλά υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν

Ζήτημα εξαίρεσης της  Εκκλησίας της Κρήτης και των Δωδεκανήσων από τη Συμφωνία Τσίπρα-Ιερωνύμου έθεσε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

“Εγώ τη βλέπω περισσότερο ως συμφωνία real estate τη συμφωνία. Όμως ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δικαιούνται να συμφωνούν για την Εκκλησία της Κρήτης και των Δωδεκανήσων γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία τους” είπε ο κ. Κεγκέρογλου εννοώντας ότι οι δύο Εκκλησίες όπως και οι Νέες Χώρες υπάγονται στη δικαιοδοσία του Φαναρίου.

Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή του λέγοντας: “κι εσείς που είστε παρά τω Φανάρι πρέπει να πάρετε θέση”.

Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε τον κ. Κεγκέρογλου να μην ευτελίζει μια ιστορική συμφωνία χαρακτηρίζοντάς τη Real Estate ενώ ως προς την αιχμή για την καταγωγή του και το ότι έπρεπε να συμμεριστεί τον προβληματισμό του Πατριαρχείου είπε: “Για αυτό που είπατε για τις συμπάθειες που μπορεί να έχω, σας λέω ότι είμαι υπουργός της κυβέρνησης και αποδέχομαι εξ ορισμού την πολιτική της κυβέρνησης”.

Ο κ. Γαβρόγλου έδειξε ωστόσο να παραδέχεται ότι πλην της μισθοδοσίας των κληρικών για τα περιουσιακά ζητήματα υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν:  “Είναι σοβαρά θέματα αυτά που θίξατε και πρέπει να λυθούν. Η συμφωνία είναι ένας οδικός χάρτης, ένα πλαίσιο με πολλές λεπτομέρειες. Ως προς το status της μισθοδοσίας των ιερέων είναι απολύτως προφανές ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή”.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.