«ΚΑΥΣΩΝΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.


0
(0)

Σχόλιο Γραφείου Τύπου

Ένα κύμα αυξήσεων σε βασικά προϊόντα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, πλήττει τα νοικοκυριά.

Εξανεμίζοντας σε χρόνο μηδέν, την αύξηση-κοροϊδία των 13 ευρώ μικτά το μήνα.

Ενώ η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα προβλήματα με το πετρέλαιο, δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν πρόσχημα για φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά. Οι αναγκαίοι έλεγχοι να ξεκινήσουν τώρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΓΡ. ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ

Ανακοίνωση Δημήτρη Διαμαντίδη, Γραμματέα Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Ανδρέα Ποταμιάνου

Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Πειραιώτη εφοπλιστή και ευεργέτη Ανδρέα Ποταμιάνο.

Τον καπετάνιο της Ελληνικής κρουαζιέρας!

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην παγκόσμια ναυτιλία, με έργο και δράση που τον έφεραν για δεκαετίες στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα social media

Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν.

Αποφάσεις και δράσεις τώρα.

Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες. Για να σπάσει η σιωπή των γυναικών. Κυρίως συστηματική προσπάθεια στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινωνία για το σεβασμό και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Συνέντευξη Παύλο Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο «Καρφί» και το δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια.

Πέρα από τη διαχείριση της πανδημίας, πώς κρίνετε την κυβέρνηση δυο χρόνια μετά την εκλογή της;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η ίδια παράταξη του Κώστα Καραμανλή, που χρεοκόπησε τη χώρα, με δυο διάφορές. Πρώτον, τη γαλάζια Μονοφωνία, που επιβάλλει στα ΜΜΕ. Κάθε δυσάρεστη φωνή, που τεκμηριωμένα κάνει αντιπολίτευση φιμώνεται. Αφήνει μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, για να της στρώνει “βούτυρο στο ψωμί.”

Δεύτερον, η πλήρης έλλειψη αυτοκριτικής. Δύο χρόνια κυβέρνησης ΝΔ για όλα φταίνε είτε οι πολίτες, είτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακόμα και όταν ο ένας υπουργός αδειάζει στεγνά τον συνάδελφό του, η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι έχουν όλοι δίκιο.

Δυο χρόνια τώρα, Η ΝΔ στήριξε μόνο τους μεγάλους & ισχυρούς, αποκλείοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης & τον τραπεζικό δανεισμό. Άφησε 350.000 μακροχρόνια άνεργους χωρίς βοήθεια. Οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά 35% και 346.000 πολίτες περιμένουν ακόμη τη σύνταξή τους. Το δημόσιο σχολείο εγκαταλείφθηκε στη διάρκεια της πανδημίας. Ευνόησαν τα κολλέγια και διεύρυναν τις ανισότητες.

Η φθηνή εργασία γίνεται κανόνας. Επιστροφή σε ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απροστάτευτους εργαζόμενους. Τα «γαλάζια παιδιά» επιστρέφουν στο κράτος: «Μαξίμου ΑΕ» με αδιαφάνεια, απευθείας αναθέσεις, χαριστικές ρυθμίσεις και Τροπολογίες για «φίλους» & απόπειρα ελέγχου της Αυτοδιοίκησης.

Είναι επαρκής ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα και της υλοποίησης του εμβολιασμού;

Όχι και αυτό πια το βλέπουν όλοι.

Την διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτυπώνει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τα ανοδικά κρούσματα να χτυπάνε ρεκόρ καθημερινά μπαίνοντας στο 4ο κύμα της πανδημίας, και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε ξανά στο επίκεντρο μιας νέας έξαρσης. Το γεγονός δε, ότι η χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά διπλού εμβολιασμού -περίπου στο 45%-, καταδεικνύει ότι παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούσε η κυβέρνηση στην αρχή του καλοκαιριού, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας. Για δεύτερο καλοκαίρι, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών σερνόμαστε πίσω από την πανδημία αντί να προβλέπουμε τις εξελίξεις. Το Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και όλους όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες γι’ αυτό άλλωστε λανσάραμε και μια δυναμική καμπάνια για την αξία και τη σημαντικότητα του εμβολιασμού. Αυτό που εισπράξαμε από τη Κυβέρνηση ήταν η συνήθης ολιγωρία, με την οποία αντιμετωπίζει τα πάντα, μεταξύ αυτών και τους ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων, η έλλειψη των οποίων θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία

Η κ. Γεννηματά έθεσε στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης. Πώς την εννοείτε και ποιοι χωράνε σε αυτή; Υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τα προηγούμενα χρόνια η παράταξη μας δέχτηκε ανελέητο πόλεμο από τον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε Πινοσετ από τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τον κ. Καμμένο, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για τους ψεκασμούς του και η στρατηγική πολιτικής εξαγοράς στόχευσε την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ. Οι επιτελείς του προέβλεπαν ότι τον Ιούλιο του 2019 θα μείνουμε εκτός Βουλής και έκαναν τα πάντα για αυτό. Έχασαν. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Αυτό όμως, δεν έχει να κάνει με τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Μεγάλο τμήμα αυτών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει ότι ψάχνει επιλογή και εμείς θέλουμε να συμπορευτούμε μαζί τους, να συνδιαμορφώσουμε μια πλειοψηφική παράταξη, που αλλάζει σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου. Με προτάσεις, ιδέες, πράξεις για την Ελλάδα του 2030. Η παράταξη μας πρέπει να μεγαλώσει, να γίνει πρωταγωνιστής και γι’ αυτό χρειάζεται διεύρυνση και προς το κέντρο και προς τα αριστερά. Η προοδευτική διακυβέρνηση αφορά τους πολίτες, όχι κόμματα και αξιώματα. Πρωταγωνιστής σε αυτό θα είναι το κίνημα αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και τότε η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα θα αποκτήσει ξανά νόημα και περιεχόμενο.

Κάποιοι προτείνουν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Τι απαντάτε;

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κύριε Δρουζια, ο βασικός πρωταγωνιστής, ο βασικότερος πυλώνας του ΚΙΝΑΛ.

Με τα σύμβολά του στα ψηφοδέλτια, με την ιστορική έδρα του στη Χαρίλαου Τρικούπη, με τα πρόσωπα και τις πολιτικές του να θυμίζουν πάντα όσα κάναμε και όσα μπορούμε να κάνουμε.

Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής είναι προϋπόθεση για να δικαιωθεί το έργο του ΠΑΣΟΚ, που τόσο στοχοποιήθηκε για να ξεπλύνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τις δικές τους ευθύνες. Η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται. Εμείς δημιουργούμε τώρα το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Εδώ είμαστε για να κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ από το 1974 έως το 1981. Να πείσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια περήφανη χώρα, με υψηλές προσδοκίες και ταχύτητες. Με τον Έλληνα και την Ελληνίδα πρωταγωνιστές της νέας εποχής που ανοίγεται μπροστά μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Οι συνεχείς πυρκαγιές στην Αχαΐα αναδείχνουν, με οδυνηρό τρόπο, τα χρόνια προβλήματα της πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής στην χώρα μας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη κωφεύει στις επανειλημμένες υποδείξεις μας για τις οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές που επείγουν, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καταστροφών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαντλήσει την πολιτική της στην μίσθωση και αγορά εναερίων μέσων τα οποία, όπως διαπιστώσαμε και στην μεγάλη πυρκαγιά της Κορινθίας, δεν αρκούν για να αποτρέψουν ούτε την τεράστια οικολογική καταστροφή ούτε τις επαχθείς οικονομικές συνέπειες για όσους καταστρέφονται οι περιουσίες τους.

Η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για κάθε περιφερειακή και αυτοδιοικητική ενότητα δεν θεραπεύεται με τις μετακινήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων από την μια άκρη της χώρας στην άλλη. Η έλλειψη έργων πρόληψης, για τα οποία το Κίνημα Αλλαγής επιμένει, δεν υποκαθίσταται από τον επικοινωνιακό ακτιβισμό στον οποίο επιδίδεται τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες. Και η έλλειψη δικτύωσης των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών με τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορεί να αναπληρώνεται με την επίδειξη ισχύος και αυταρχισμού σε όσους επισημαίνουν η καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα.

Η πολιτική προστασία στην εποχή των πρωτόγνωρων κινδύνων και απειλών που βιώνουμε δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως μια ακόμη ευκαιρία μικροπολιτικής. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις θλιβερές εικόνες που βλέπουμε σήμερα να επαναλαμβάνονται στην Αχαΐα, σε διάστημα λίγων ημερών, είναι μεγάλες.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.