Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Σόρος


Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Σαφείς αποστάσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τις καταγγελίες του περί συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεως βίζα η οποία συνδέεται με τον Τζωρτζ Σόρος κράτησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Σαφείς αποστάσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τις καταγγελίες του περί συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεως βίζα η οποία συνδέεται με τον Τζωρτζ Σόρος κράτησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη για τα όσα διημείφθησαν στη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου  ο κ. Κατρούγκαλος αν και αρχικά κράτησε στάση ίσων αποστάσεων στη δευτερολογία του με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε την ύπαρξη σύμβασης η οποία να επηρρεάζεται από τον κ. Σόρος. “Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών που να επηρρεάζεται από τον κ. Σόρος ή που να έχει συναφθεί με τον κ. Σόρος” είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε πρόσφατη γραπτή του απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε παραδεχτεί ότι ανέφερε στο υπουργικό το ζήτημα συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ με εταιρία έκδοσης βίζα, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι από πίσω κρύβεται ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος.

Με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο πάντως ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε την παραμικρή αναφορά στο αν τα όσα καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. «Δεν περιμένω να διαψεύσετε τον κ. Καμμένο. Μου επιβεβαιώνει ότι έκανε αναφορά στον Σόρος, αλλά να μου πείτε αν είπε και για χρηματοδότηση της κυβέρνησης , ποια η σχέση του Σόρος επίσης με την εταιρία έκδοσης βίζα κι αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί κάνει τον Πόντιο Πιλάτο ή διερεύνησε την καταγγελία», τόνισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, επιμένοντας να ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

«Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο και δεν πρέπει χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για πολιτική», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις από τα πλέον επίσημα χείλη συνεπώς κατά την άποψή του δεν υπάρχει κανένα ίχνος σκιάς «παρά μόνο για όσους θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα στον πολύ ευαίσθητο τομέα εξωτερικής πολιτικής».

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.