Κατεδαφίσεις, δασικοί χάρτες και νήσος Χρυσή στη συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στην Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα. Μαρία Κοζυράκη με ευρεία ατζέντα θεμάτων που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στην κ. Κοζυράκη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή και επανεξέταση των δασικών χαρτών στον Δήμο Ιεράπετρα και συζήτησε την ουσιαστική ανάγκη εφαρμογή της.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος μετέφερε στη Συντονίστρια τη γενικότερη δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών της Ιεράπετρας για την ανακοίνωση της αποκεντρωμένης διοίκησης για εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ιεράπετρας, ιδίως υπό τις τρέχουσες πολύ δύσκολες συνθήκες για τις επιχειρήσεις.

Εν συνεχεία ο κ. Καλαντζάκης ζήτησε ενημέρωση για το διαχειριστικό σχέδιο της Νήσου Χρυσής καθώς δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ ενώ έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα από την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη και την ανακοίνωση των δεσμεύσεών του για τη Χρυσή.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος υπογράμμισε τον αιφνιδιασμό των δημοτών από την ανακοίνωση των δασικών χαρτών και την γραφειοκρατική ταλαιπωρία που θα υποστούν για να δικαιωθούν και τόνισε: «Είναι άμεση ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς οι Διευθύνσεις Δασών ώστε το προσωπικό να μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα και έγκαιρα όλο τον όγκο αντιρρήσεων των πολιτών που θα παραλάβει.»

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων που έχουν τελεσιδικήσει και ανακοινώθηκε ότι θα εκτελεστούν στις αρχές Μαρτίου δήλωσε: «Η χρονική συγκυρία είναι εντελώς ακατάλληλη για τις κατεδαφίσεις.

Είμαστε στο πλευρό των καταστηματαρχών που υπό τις τρέχουσες συνθήκες βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να υπολειτουργούν ή και να παραμένουν κλειστές και έρχεται άλλη μία δυσκολία να προστεθεί στο σύνολο των ανησυχιών τους.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.