Κατατίθεται σήμερα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού – Με διπλό σενάριο για τις συντάξεις

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

“Διαφορετικά σενάρια” θα περιλαμβάνει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, “θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων, για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης, η οποία είναι γνωστή, και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει το μέτρο των συντάξεων, αλλά θα υπάρχει υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Άλλωστε, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τη μη περικοπή των συντάξεων. Σήμερα δε, στο Eurogroup κατά τις επαφές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου αναμένεται να ξανατεθεί το θέμα στους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο θα προβλέπει ακόμη ρυθμό ανάπτυξης 2,5%, πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% – 4,3% του ΑΕΠ και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις 1,2 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το πλεόνασμα του 2018, οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετηθούν τον φετινό πήχη στο 3,8% – 3,9%, υψηλότερα πάντως από τον μνημονιακό στόχο του 3,5%.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.