Κατατέθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για την αναστήλωση του Φάρου Αφορεσμένου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Το χρονοδιάγραμμα αλλά και οι δράσεις που πρέπει ν΄ αναληφθούν για την αναστήλωση και αξιοποίηση του Φάρου στο Ακρωτήρι Αγίου Ιωάννη Αφορεσμένου που βρίσκεται πάνω από το χωριό Βρουχάς της Ελούντας, συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (17/1) στο Ηράκλειο, παρουσία των : Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κ.  Δ. Στεφανή, προϊσταμένου της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων, αρχιτεκτόνων κ.κ. Κ. Βακάλογλου  και Γ. Ηλιάκη καθώς και του εκπροσώπου της ομάδας μελετητών κ. Μ. Βασιλάκη .

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην πολύχρονη κωλυσιεργία των υπηρεσιών καθώς και στην προσπάθεια του δήμου, προκειμένου να σωθεί από την καταστροφή ο ιδιαίτερης αισθητικής και σπάνιας αρχιτεκτονικής φάρος,έκανε γνωστό ότι έχουν κατατεθεί πλέον όλες οι απαιτούμενες μελέτες (αρχιτεκτονική, στατιστική, ηλεκτρομηχανολογικά), οι οποίες θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία Φάρων καθώς και στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και να προχωρήσει η αποκατάσταση του μνημείου.

Επίσης σε συνεννόηση με τον κ. Βασιλάκη, αναμένεται να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον επιχειρηματία κ. Γ. Λεμπιδάκη, για να συζητηθούν από κοινού θέματα που σχετίζονται με την χρηματοδότηση της αναστήλωσης του φάρου καθώς και με την δυνατότητα πρόσβασης στο μνημείο (πιθανότατα από μονοπάτι ανατολικά του Αφορεσμένου – περιοχή Χωματίστρας).

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, εξετάζεται η δυνατότητα μικρής διαμόρφωσης στα βράχια, ώστε να υπάρξει δυνατότητα εύκολης πρόσδεσης σκαφών και επίσκεψης του φάρου μέσω θαλάσσης.

 

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.