Κατασπάραξαν τα πρόβατά του και τα πέταξαν στη λίμνη


0
(0)

Επίθεση από αδέσποτα δέχτηκε το κοπάδι Κρητικού κτηνοτρόφου

Ένα σοκαριστικό θέαμα αντίκρυσε το πρωί της Πέμπτης ένας Κρητικός κτηνοτρόφος, με το που βρέθηκε στο χώρο όπου έχει το κοπάδι του, στην περιοχή των Λινοπεραμάτων, κοντά στη λίμνη Αλμυρού, αφού είδε πολλά από τα πρόβατά του νεκρά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο neakriti.gr, αδέσποτοι σκύλοι, που βρίσκονται στην περιοχή, κατασπάραξαν μεγάλο μέρος από το κοπάδι του και συγκεκριμένα, περίπου, 30 ζώα, πιθανότατα κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Μάλιστα, τα αδέσποτα, φέρεται να «έσυραν» τα πρόβατα και να τα πέταξαν μέσα στη λίμνη του Αλμυρού.

Όπως καταγγέλλει ο Κρητικός κτηνοτρόφος «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει – σχεδόν – καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή». Όπως ανέφερε, το κοπάδι του έχει πέσει και στο παρελθόν θύμα των αδέσποτων σκύλων της περιοχής.

Ο ίδιος τονίζει την ευθύνη της Πολιτείας, των αρμοδίων φορέων, αλλά και των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, ενώ επισημαίνει πως ο ΕΛΓΑ δεν παρέχει αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, σε περίπτωση που το κοπάδι τους πέσει θύμα αδέσποτων, γεγονός που θα έπρεπε να αλλάξει, διότι, πρόκειται για την περιουσία τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.