Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την πρόσκληση στον Γκουαϊδό από τον δήμαρχο της Αθήνας Κ. Μπακογιάννη


Τελευταία ενημέρωση 28 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, ο πραξικοπηματίας Γκουαϊδό, μετά την αναγνώρισή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχει σαν καλεσμένος του δημάρχου της Αθήνας, στο ονομαζόμενο “Δημοκρατικό Φόρουμ”, που θα γίνει διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο δήμαρχος της ΝΔ πλήρως ταυτισμένος με την κυβέρνησή του, δίνει βήμα σε μια μαριονέτα των Αμερικανών, που τον έχουν απομονώσει ακόμα και οι πρώην συνεργάτες του στην αντιπολίτευση.
Καταγγέλλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αυτές τις μεθοδεύσεις σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, Βουλευτή του ΚΚΕ του Ν. Λέσβου – Για τις πολιτικές ευθύνες σχετικά με τις ΜΚΟ, με αφορμή τη γνωστοποίηση για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ορισμένων που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού.

 

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως και σε αυτή την υπόθεση και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες.

Όμως εδώ, εκτός από την οποία ποινική ευθύνη των συγκεκριμένων μελών των ΜΚΟ, υπάρχει και ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Υπάρχουν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλων αυτών που συμφώνησαν και παρέδωσαν τη διαχείριση του προσφυγικού στις διάφορες ΜΚΟ. Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, όπως και προηγούμενα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η επιλογή τους προφανώς και συνδέεται με την προθυμία τους να υλοποιήσουν συνολικά την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, που ορίζει τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου ως τους μόνιμους χώρους εγκλωβισμού, με τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης των ξεριζωμένων.

Αυτές τις ευθύνες, στα κόμματα που στηρίζουν τις επικίνδυνες επιλογές της ΕΕ, μπορεί και πρέπει να τους τις αποδώσει ο λαός με τη θέση και τη δράση του, αρνούμενος να αποδεχτεί τη συνέχιση αυτού του απαράδεκτου καθεστώτος.

Η απαίτηση μας να κλείσουν τώρα όλα τα ΚΥΤ στα νησιά, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή των ΜΚΟ, προφανώς και δε στρέφεται κατά των χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες εργασιακές συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δεν έχουν την αρμοδιότητα ούτε τη δυνατότητα να καθορίζουν το ρόλο της κάθε ΜΚΟ. Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ πρέπει τώρα να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν σε ένα δημόσιο φορέα, ο οποίος να εξασφαλίζει τις ανθρώπινες συνθήκες στη μεταφορά σε προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, που πρέπει να δημιουργηθούν στην ηπειρωτική χώρα μέχρι να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.

 

ΑΘΗΝΑ 28/9/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΗ” ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο κυβερνητικός τραγέλαφος με την αναφορά στην “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα συγχαρητήρια του κ. Τσίπρα προς τη ΝΔ, επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: Ότι ο εθνικισμός, στον οποίο επένδυσε ως αντιπολίτευση η ΝΔ, συνάντησε τελικά τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΡΙΖΑ για χάρη και μόνο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών κι ευρωενωσιακών συμφερόντων που επέβαλαν τη συγκεκριμένη Συμφωνία.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.