Καταγγελία σοκ: Νοσοκομειακοί γιατροί προτρέπουν ασθενείς να μην εμβολιαστούν για την γρίπη

Καταγγελία σοκ: Νοσοκομειακοί γιατροί προτρέπουν ασθενείς να μην εμβολιαστούν για την γρίπη
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Περισσότερο τοξικός παρά επιθετικός ο φετινός ιός Η1Ν1, λένε οι ειδικοί

Αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε η καταγγελία του υποδιοικητή της ΥΠΕΕ Κρήτης Στέλιου Δημητρακόπουλου, ότι ορισμένοι γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης δεν εμβολιάζονται και την ίδια ώρα προτρέπουν ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Ντρέπομαι για αυτές τις ταχτικές συναδέλφων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων στην δημόσια υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, ο οποίος συμφώνησε με την καταγγελία του κ. Δημητρακόπουλου τονίζοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα όσον αφορά την γρίπη λέγοντας ότι ο φετινός ιός Η1Ν1 είναι περισσότερο τοξικός και επιθετικός.

Παράλληλα η αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού σε νοσοκομεία καλώντας τους συναδέλφους της να προτρέπουν ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιάζονται χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον άσχημο το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδελφοι της στην Κρήτη που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όλα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» για το “καυτό” αυτό θέμα:

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.