Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε SMS για μετακίνηση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσίαΚαταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στο Ηράκλειο όπου σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα βεβαιώθηκε πρόστιμο στη μητέρας της παρά το γεγονός ότι επέδειξε τα απαραίτητα έγγραφα και είχε στείλει sms στο 13033 με σκοπό την μετακίνηση για ψώνια , όπως προβλέπεται. Μάλιστα όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα εν μέσω προσβολών προς την ηλικιωμένη, ο αστυνομικός κάλεσε τη γυναίκα να καταθέσει ένσταση. 

Σύμφωνα με την καταγγελία:

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, χτες Κυριακή 26/4/2020 και ώρα 4.45 μμ, στη λεωφόρο Κνωσσού με θύμα την μητέρα μου. Τη σταμάτησε ο αστυνομικός για να ελέγξει τα χαρτιά της μετακίνησης της, τα οποία ήταν καθόλα νόμιμα, όπως και όλα τα υπόλοιπα που της ζήτησε (δίπλωμα, άδεια, ταυτότητα κλπ) και έθεσε στη διάθεση του. Επίσης είχε στείλει και γραπτό μήνυμα στο 13033 από το κινητό της, το οποίο και του έδειξε.

Ο αστυνομικός ήταν από την αρχή απότομος, αγενής και ειρωνικός, μιλώντας στον ενικό σε μία γυναίκα άνω των 65 που δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα κακό και η οποία εξακολούθησε να είναι ευγενική μαζί του σε όλη τη διάρκεια. Δεν τήρησε κανένα μέτρο ασφαλείας, δεν τήρησε τις προβλεπόμενες αποστάσεις (χωρίς μάσκα και γάντια σε απόσταση αναπνοής από την μητέρα μου) θέτοντας τη σε κίνδυνο. Όταν έβγαλε το κινητό για να του δείξει το μήνυμα, της πήρε το κινητό από τα χέρια πηγαίνοντας το στο περιπολικό και ψάχνοντας το για ώρα μαζί με τη συνάδελφο του, κάτι που δεν νομίζω να είναι νόμιμο. Στη συνέχεια και εν μέσω προσβολών και τραμπουκισμού της έκοψε μία κλήση ενώ είχε θέσει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς να της εξηγήσει τον λόγο.

Αφού την έγραψε, της έδωσε ένα φαξ και της είπε να στείλει εκεί για να της τη σβήσουν! Φαξ! Εν μέσω καραντίνας. Στην εύλογη απορία της γιατί τη γράφει αφού της λέει να στείλει φαξ στο διοικητή για να τη σβήσουν,  την έδιωξε από το σημείο σαν να μιλούσε σε κάποιο κακοποιό στοιχείο.

Στην κλήση επάνω γράφει ως αιτιολογία «καθολικός περιορισμός κυκλοφορίας», κάτι που δεν ισχύει, κυκλοφορούμε βάσει οδηγιών.

Σήμερα το πρωί στην τροχαία, που αναγκαστικά πήγε, της φέρθηκαν με ανάλογο τρόπο, την έβαλαν να συμπληρώσει μία αναφορά χωρίς να της επιτρέψουν να δει κάποιον υπεύθυνο για την οποία αναφορά δεν της έδωσαν ούτε καν αριθμό πρωτοκόλλου! Η μητέρα μου που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχει υποστεί ψυχική βία και έχει κακοποιηθεί λεκτικά χωρίς κανένα απολύτως λόγο από ένα μέλος του σώματος ασφαλείας, χωρίς να μπορεί καν να βρει το δίκιο της μέσα στον όλο παραλογισμό.

Εύλογη και αφελής απορία μας, η εξής: γιατί μας δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες κίνησης, αφού μας γράφουν ούτως ή άλλως ακόμη κι όταν τις τηρούμε; Κι επίσης γιατί ένα «όργανο της τάξης» να νιώθει ότι έχει το δικαίωμα να κακοποιήσει, να τραμπουκίσει, να κάνει κατάχρηση εξουσίας ανενόχλητος;».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.