Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του Κερίτη


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Πρόκειται για τη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό

Άνευ προηγούμενου η κατάσταση στην γέφυρα του Κερίτη στην περιοχή του Αλικιανού στα Χανιά που για μία ακόμη φορά δοκιμάζονται από την κακοκαιρία και τις καταρρακτώδεις βροχές.

Τις τελευταίες ώρες η βροχή έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα ενώ το video που έχει δημοσιεύσει πολίτης στο facebook αποτυπώνει στο έπακρο το μέγεθος της καταστροφής.

Ήδη τα μηχανήματα επιχειρούν και πραγματοποιούν προσωρινές διανοίξεις, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Δήμο Πλατανιά, παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πολίτες να μην παραμερίζουν τις  σημάνσεις  που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Σημειώνεται πως η γέφυρα του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό ήταν πετρόκτιστη με τρία τόξα και κτίστηκε το 1908, είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέο νεώτερο μνημείο.

Δίπλα στο χώρο αυτό την πρώτη Αυγούστου 1941 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 118 άνδρες, ανάμεσα τους και ανάπηρους, από την περιοχή με την κατάπτυστη κατηγορία της αντίστασης κατά την εισβολή των Γερμανών στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως η γέφυρα είχε κλείσει για όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως, κάτι που είχε κριθεί σκόπιμο, αφού τα ορμητικά νερά είχαν υποσκάψει τα θεμέλια της γέφυρας, όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία που έγινε από τον κ. Βουλγαράκη και τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών στις 15 Φεβρουαρίου.

Παρακολουθήστε το video του κ. Κορκακάκη:

Συγκεκριμένα η γέφυρα του Κερίτη έχει παραδοθεί στην ορμητική μανία των νερών που παρασύρουν και καταστρέφουν ότι βρουν στο πέρασμα τους.

Η γέφυρα του Αλικιανού ήρθε και πάλι αντιμέτωπη με την κακοκαιρία, ενώ, όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες, αρκετά τμήματά της έχουν υποστεί καθίζηση, ενώ όπως έιναι φυσικό, η διέλευση των οχημάτων από το σημείο είναι ανέφικτη.

πηγη:www.neakriti.gr

 

Η ιστορική γέφυρα του Κέριτη 111 ετών αποτελεί πλέον παρελθόν κατερευσε σε ζωντανή σύνδεση

πηγη:radiovereniki.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.