Κατάσχεση αλόγου και σκυλιών και μεγάλα πρόστιμα για κακή μεταχείριση στη Βαϊνιά


0
(0)

Στην κατάσχεση τεσσάρων σκυλιών και του αλόγου που ο ιδιοκτήτης τους τα είχε υποβάλλει να ζουν σε άθλιες συνθήκες στο χωριό Βαϊνιά Ιεράπετρας στην Κρήτη προχώρησε το Σάββατο η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας.

Το άλογο ήταν μέσα σ’ έναν αυτοσχέδιο «στάβλο» σαν θερμοκήπιο φτιαγμένο από πλαστικά. Το ζώο ήταν δεμένο με πολύ κοντό σχοινί. Συχνά δεν είχε ούτε νερό και ζούσε κυριολεκτικά μέσα στον βούρκο από τα ούρα και τα κόπρανα του. Το κορμί του ήταν γεμάτο λάσπες και κοπριές. Για τροφή είχε φύλλα ελιών.

Τα ζώα εντοπίστηκαν τυχαία από ένα άνδρα ο οποίος ενημέρωσε αρχικά τη Δημοτική Αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης  συνελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου – στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας – και ο Γιάννης Πιτικάκης από το «Jutta Shelter» και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ιεράπετρας πήγε επί τόπου ώστε να προσφέρει στα ζώα τα στοιχειώδη, τροφή και νερό μέχρι να βγει η εντολή κατάσχεση τους.
Η Αστυνομία πήγε επί τόπου την περασμένη Πέμπτη και εκεί ενώπιον των αστυνομικών ο ιδιοκτήτης απελευθέρωσε κάποια πουλιά που επίσης είχε σε άθλιες συνθήκες.
Τα ζώα κατασχέθηκαν το Σάββατο 1 Ιανουαρίου και στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 9.200 ευρώ.

Βίντεο και εικόνες από το zoosos.gr

64

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.