Κανένα σημείο ζωής από την μοναδική κάτοικο της Κίναρου


0
(0)

Όταν έχει κακοκαιρία “χάνεται” η επικοινωνίαΑνησυχία επικρατεί για τη μοναδική κάτοικο στην Κίναρο, την κυρία Ειρήνη, που έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και δυο μέρες. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η επικοινωνία με την ηλικιωμένη έχει χαθεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία με το νησί δεν είναι δυνατή λόγω καιρού, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να σηκωθεί Super Puma λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η βραχονησίδα Κίναρος δεν έχει φάρο. Έχει έκταση 4.577 στρέμματα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου αν και ιστορικά και περιουσιακά ανήκει στην κοινότητα Αιγιάλης Αμοργού. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296 μ.  Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Βρίσκεται περίπου 16 μίλια από την Αμοργό και 38 μίλια από την Κάλυμνο στη μέση του… πουθενά.

«Έρχεται συχνά το καΐκι από την Αμοργό»

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr, η κυρία Ειρήνη, η κάτοικος του νησιού, είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που συναντά στο νησί. Μεταξύ άλλων, είχε περιγράψει: «Έρχεται συχνά το καΐκι από την Αμοργό. Η καταγωγή μας είναι από την Αμοργό. Με φροντίζουν τα παιδιά εκεί. Δεν τους φέρνω εδώ χωρίς λόγο τους ανθρώπους. Όποτε τους χρειάζομαι, τους τηλεφωνώ και αν το επιτρέπει ο καιρός έρχονται και μου φέρνουν τα απαραίτητα και τροφές για τα ζωντανά μου. Το καλοκαίρι έρχεται και κανένα περαστικό τουριστικό σκάφος. Μου κάνουν λίγη παρέα και φεύγουν».

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει πως το τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνεί είναι δορυφορικό. «Συγγνώμη, αλλά το τηλέφωνο είναι δορυφορικό και όταν έχει κακοκαιρία “χάνεται” η επικοινωνία», είχε πει στον Κώστα Ασημακόπουλο.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.