Κανένα κρούσμα κορονοιού στην Ψαρή Φοράδα – Έκλεισε προληπτικά τμήμα στο Δημοτικό σχολείο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Η πρόσφατη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με κλειστά τμήματα σχολείων λόγω κορονοιού, ήταν η αφορμή να προκύψουν ερωτήματα, γύρω από το τι συμβαίνει στη μικρή κοινωνία της Ψαρής Φοράδας στα νότια του Νομού Ηρακλείου όσον αφορά στον κορονοιό.

Η απάντηση έρχεται μέσα από την ίδια σχολική κοινότητα, αφού από την περασμένη εβδομάδα δε λειτουργεί το ένα από τα δυο τμήματα στο διθέσιο δημοτικό της περιοχής.

Στην επιστροφή της η εκπαιδευτικός μετά τις γιορτές υπεβλήθη σε rapid τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Στην πορεία όμως εξετάστηκε άλλες δυο φορές με μοριακά τεστ τα οποία έδειξαν αρνητικό αποτέλεσμα. Παρ΄ όλ΄ αυτά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αλλά και η πολιτική προστασία, όπως αναφέρει η έτερη συνάδελφός της από το δημοτικό σχολείο, κράτησαν την εκπαιδευτικό μακριά από τους μαθητές της καθαρά για προληπτικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι η ίδια είναι ασυμπτωματική, πολύ καλά στην υγεία της και μετρά αντίστροφα τις μέρες για να βρεθεί και πάλι πίσω στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα.

Στο Νομό Ηρακλείου υπάρχει ακόμα ένα τμήμα σχολείου κλειστό,  το ΣΤ2 τμήμα του 52ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου.

Όσο για το Νομό Λασιθίου, κλειστά παραμένουν 2 τμήματα στο 1ο δημοτικό σχολείο Σητείας, τα παιδιά διδάσκονται τα μαθήματα τους κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης από τους ίδιους εκπαιδευτικούς των τμημάτων αφού είναι σχεδόν ασυμπτωματικοί και θα επιστρέψουν στις αίθουσες στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.