Καλούμαστε να μείνουμε όρθιοι και ενεργοί !

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Σήμερα ανημερα της μαυρης στην ιστορία  μας επετείου της 21ης Απριλίου, έρχονται στη μνήμη μας τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν ανεξίτηλα την πατρίδα μας.

Με την εγκαθίδρυση της Χουντας που στήθηκε απο ξενα γεωστρατηγικα και οικονομικά συμφέροντα, και από τους πρωτοστάτες απάτριδες και δολοφόνους πρωταγωνιστές της και που   έμελλε να καθορίσει την πορεία μιας χώρας,την πορεία ενος έθνους,την πορεια της γενιάς μας,την πορεία της Δημοκρατίας μας.
Μισό αιωνα μετα την αποφράδα εκείνη μέρα, ερχομαστε αντιμέτωποι με μια και πάλι ασύμμετρη απειλή εις βάρος των δικαιωμάτων μας,εις βάρος της Δημοκρατίας μας.

Μεσα σε λίγες μέρες ζήσαμε τον περιορισμό των κεκτημένων ελευθεριών μας, των δικαιωμάτων μας στην εργασία στην οικονομική κι επαγγελματικη  μας ελευθερία, στην ελευθερία συναθροισης και μετακίνησης, επιβεβλημένων δεδομένης της συγκυρίας, χωρις ομως να γνωρίζουμε το αντιστάθμισμα και το ρόλο που θα παίξει η Πολιτεία προκειμένου να διασφαλίσει στους πολλούς την ομαλή επάνοδο στην επόμενη μέρα, και χωρίς να έχουμε εχέγγυα ότι το προσωρινό δεν θα γίνει μόνιμο.

Η κυβέρνηση που επέβαλλε αναγκαστικα περιορισμούς, δεν έχει ακόμα κάνει λόγο για τα μέτρα που θα λάβει προκειμένου να ανακτήσουν οι πολλοί, οι αδύναμοι που πάλι βάλλονται κατάφωρα, την με τόσους κόπους κερδισμένη αξιοπρέπεια τους.

Την ίδια στιγμή ανενοχλητα προφυλασσονται και δρουν κάθε φύσεως κερδοσκοπικα συστήματα,ειτε μεσα από αδιαφανείς διαδικασίες προμηθειών, σπατάλης δημοσιου χρήματος κι ευρύτερα απελευθέρωσης διακίνησης του σε τσεπες λιγων κι εκλεκτών, με το πρόσχημα της «έκτακτης ανάγκης. «
Το 1967 η Δημοκρατία μας λαβωθηκε απο την επικράτηση των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των πολλών.

Η απόσταση, η παραίτηση των πολιτών ηταν ο καλύτερος σύμμαχος προκειμένου να επιβληθεί κάθε ειδους ανελευθερία  σε βάρος τους.
Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της θωράκισης της Δημοκρατίας μας η οποία βάλλεται με αλλο τρόπο αυτή τη φορά και αναλογα καλούμαστε να την προστατεύσουμε. Καλούμαστε να μείνουμε όρθιοι και ενεργοί πολιτες απαιτώντας στο ακεραιο την υπεράσπιση των  δικαιωμάτων μας,για εργασία για ενδυνάμωση της οικονομίας,για στήριξη όσων πλήττονται, για μετρα στήριξης που θα επιτρέψουν στην ελληνική κοινωνία να αποδείξει ότι εκτός απο τη μαχη της με τον κορονοιο κατάφερε να κερδίσει και τον αγώνα της αξιοπρεπούς, δίκαιης και δημοκρατικής συνέχισης της λειτουργίας της.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.