Καλαντζάκης: Σοβαρά εμπόδια για νέες και υπάρχουσες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις – Προγραμματίζεται συνάντηση με τον Υπουργό


0
(0)

Με πολλές εξελίξεις να τρέχουν παράλληλα σε αγροτικά θέματα που επηρεάζουν άμεσα την αγροτική παραγωγή της Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, δίνοντας το στίγμα των δικών του προθέσεων και τις επόμενες κινήσεις που πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Καλαντζάκης, ανέφερε πως τα ζητήματα που εξελίσσονται στο χώρο των λαϊκών αγορών με το νέο νομοσχέδιο, θεωρούνται πολύ σοβαρά επηρεάζοντας  σοβαρά τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, και για αυτό μετά την ενημέρωση που είχε ο ίδιος από την Δημοτική Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων, προγραμματίζεται άμεσα συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Επιτροπής και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, ώστε από κοινού να προετοιμαστούν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις που θα τεθούν υπ΄ όψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα με τις λαϊκές αγορές ένα ακόμα θέμα που απασχολεί πολύ την περιοχή είναι και ο νέος τρόπος αδειοδότησης των νέων θερμοκηπίων, κάτι που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι νέες διαδικασίες προβλέπουν μια μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία που επηρεάζει ακόμα και τον τρόπο που αλλάζει κανείς το νάιλον του θερμοκηπίου. Πλέον όχι μόνο η κατασκευή αλλά και η παραμικρή αλλαγή θα πρέπει να αδειοδοτείται από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα που εδρεύει στην Αθήνα, κάτι που συνεπάγεται μια πολύ δύσκολη διαδικασία.  Βασικό αίτημα είναι να υπάρξει μια τριετής αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης, ώστε να ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος. Πέρα απ’ τα υπόλοιπα στο άμεσο μέλλον προβλέπονται σημαντικές χρηματοδοτήσεις για κατασκευές θερμοκηπίων οι οποίες με το νέο αυτό τρόπο θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολες.

Έτσι και για τα δύο αυτά θέματα θα ζητηθεί την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Καλαντζάκης με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Γαϊτάνη και τον γ.γ. του Υπουργείου κ. Στρατάκο.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.