Καλαντζάκης: Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι ασφαλτοστρώσεις μέσα και έξω από την Ιεράπετρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουνίου 2022 by energinews (admin)

Μετά από μια «περιπετειώδη» χειμερινή περίοδο με τις έντονες βροχές να προκαλούν πολλά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους εντός αλλά και εκτός της πόλης της Ιεράπετρας έφτασε η ώρα να εκτελεστούν οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων που είχαν προγραμματιστεί εδώ και μήνες από τη Δημοτική Αρχή.

Τις λεπτομέρειες παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέροντας πως τα έργα τα οποία θα ξεκινήσουν αφορούν δύο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκατ. ευρώ, με την μια να αφορά το εσωτερικό της πόλης και την άλλη, ασφαλτοστρώσεις σε Γρα-Λυγιά, Φέρμα και Κουτσουρά και τμήμα του δρόμου στον Αγ. Ανδρέα λίγο έξω από την πόλη.

Οι ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλης αναμένεται να ξεκινήσουν έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με τον εργολάβο που έχει αναλάβει να έχει ξεκινήσει να στήνει το εργοτάξιο και το έργο αφορά ολόκληρη την οδό Λασθένους, τις οδούς Νικηφόρου Φωκά, Παγωμένου, Δημοκρατίας τον περιφερειακό της Κύπρου κ.α.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως η εκτέλεση των εργολαβιών για τις οποίες η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί εδώ και πολύ καιρό, καθυστέρησαν εξαιτίας κυρίως των επιπτώσεων του πολέμου της Ρωσίας και τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, γεγονός που ανέβασε τις τιμές των ασφαλτικών υλικών περίπου 70% κόστος που δεν μπορούσε να καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς που είχαν υπογραφεί. Αυτό που αναμενόταν, όπως λέει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ήταν μια κυβερνητική παρέμβαση που θα έλυνε το πρόβλημα η οποία ήρθε πρόσφατα και έτσι μπορούν πλέον τα έργα να ξεκινήσουν.

Μετά τις ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν για πρώτη φορά και διαγραμμίσεις αλλά και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως τα έργα δεν αναμένεται να διαρκέσουν πολύ κάλεσε όμως τον κόσμο στις περιοχές που θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις να ακολουθούν τις σημάνσεις που θα γίνουν και να απομακρύνουν τα οχήματά τους τις μέρες των εργασιών ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ψηφιακό Μουσείο και Σπίτι Ναπολέοντα

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε επίσης και στη λειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου και του σπιτιού του Ναπολέοντα τα οποία ήταν προγραμματισμένα να είναι επισκέψιμα από τις αρχές Ιουνίου αλλά υπήρξαν προβλήματα που καθυστερούν τη λειτουργία τους. Αυτά αφορούν πλέον μόνο το σπίτι του Ναπολέοντα, αφού το Ψηφιακό Μουσείο είναι έτοιμο να ανοίξει και αυτό θα συμβεί πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

Για το σπίτι του Ναπολέοντα η καθυστέρηση που υπάρχει αφορά την ηλεκτροδότηση του χώρου η οποία πρέπει να γίνει εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου που είναι και υπεύθυνη διαχείρισης του χώρου, όμως υπάρχει καθυστέρηση της απαραίτητης έγκρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως σήμερα, Τετάρτη, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την προϊσταμένη κ. Σοφιανού στην οποία θα συζητηθεί και αυτό το θέμα, αλλά και το θέμα της επαναλειτουργίας της Αρχαιολογικής Συλλογής η οποία μετά από παρεμβάσεις του Δήμου Ιεράπετρας (λόγω αδυναμίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων), πιθανότατα θα ανοίξει μετά από καιρό στις αρχές Ιουλίου.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.