Καλαντζάκης: Να συνεχιστεί άμεσα ο διάλογος, ζητάμε μια δίκαιη λύση για τους αγρότες της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Aνακοινώσεις σχετικά με την επίσκεψη στην Ιεράπετρα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, με επίκεντρο τα αγροτικά θέματα της περιοχής, εξέδωσε ο Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας, τόσο για τη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο, όσο και για όσα ειπώθηκαν μεταξύ και αγροτικών φορέων στον αγροτικό συνεταιρισμό Ανατολή.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Ο Δήμαρχος στη συνάντηση που πραγματοποίησε παρέδωσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελου Μπινιχάκη,  ψήφισμα για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έθεσε προς συζήτηση μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν αναπτυξιακές υποδομές στον Δήμο της Ιεράπετρας και την παραχώρηση δύο οικοπέδων του ΕΘΙΑΓΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Είναι θετικό γεγονός για τον Δήμο της Ιεράπετρας η παρουσία δύο Υπουργών σήμερα εδώ.

Ύστερα από προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, εξαγγέλθηκε η παραχώρηση στον Δήμο Ιεράπετρας των τριών στρεμμάτων του ΕΘΙΑΓΕ, που βρίσκονται στη θέση Πλακούρια απέναντι από το Βουζουνεράκειο Στάδιο, κάτι που θα ωφελήσει τη στέγαση και τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Επίσης, αιτηθήκαμε την άμεση χρηματοδότηση κατασκευής του φράγματος στον Άγιο Ιωάννη, για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη και άπτεται του Υπουργείου του κ. Βορίδη καθώς και τη συμπαράστασή των δύο Υπουργών στο θέμα του ΒΟΑΚ με προτεραιότητα την ένταξη του οδικού τμήματος «Γέφυρα Φρουζή – Παχειά Άμμος».

Τέλος, ζητήσαμε  από τον κ. Βορίδη  τη στήριξή του τόσο για το νέο Εκθεσιακό Κέντρο που ετοιμάζεται, όσο και για την πραγματοποίηση της Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων AGROEXPO 2021, για την οποία και του απευθύναμε πρόσκληση να παρευρεθεί στα εγκαίνια, την οποία ο Υπουργός αποδέχτηκε.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αμείωτους ρυθμούς και θα πραγματοποιήσουμε και άλλες συναντήσεις στα Υπουργεία και με κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να δοθούν ουσιαστικές χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που θα ωφελήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ιεράπετρας».

 

«ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΑΝΑΤΟΛΗ» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, παρουσία των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου και φορέων της πρωτογενούς παραγωγής.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Ιεράπετρας (ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού, φορολογία αγροτών, ενοποίηση συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ, ελληνοποίηση μελιού, παραγωγή ρακής, ενεργειακό κόστος, νέοι αγρότες κ.α.) και παρουσιάστηκαν τα μέτρα οικονομικής βοήθειας από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Οι εξαγγελίες του κ. Υπουργού, μολονότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν ικανοποιούν πλήρως τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Ιεράπετρας.

Η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι αγρότες από την πανδημία είναι πολύ μεγαλύτερη από την οικονομική ενίσχυση που θα τους δοθεί.

Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των αγροτικών φορέων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να βρεθούν τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται και να δοθεί μία δίκαιη λύση.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγρότες σε αυτήν την προσπάθεια μέχρι να επιτύχουν το στόχο τους».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.