Καλαντζάκης: «Η Κοινότητα Καβουσίου πρωταγωνίστρια στην τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια»


0
(0)

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο, κ. Μιχαήλ Δερμιτζάκη και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου και του Ειδικού Συνεργάτη και Πολιτικού Μηχανικού, κ. Σπύρου Λαποκωνσταντάκη.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν οι δραστηριότητες του Συλλόγου, οι μελλοντικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Κοινότητας Καβουσίου ,η πορεία του έργου «Δημιουργία Κέντρου Προβολής τοπικού πολιτισμού και διατροφικής παράδοσης της ελιάς στον οικισμό Καβούσι Ιεράπετρας με αποκατάσταση των χώρων παλαιού Δημοτικού Σχολείου και λειτουργική επέκτασή του» που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Λασιθίου, η πορεία της ένστασης στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οδικού τμήματος «Καβούσι»- «Αυχήν Αγκαθιάς» κ.α.

Ο κος Δερμιτζάκης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεχή στήριξή του στις ανάγκες του Πολιτιστικού Συλλόγου, ζήτησε περαιτέρω τη βοήθειά του προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου στο Καβούσι, ενώ τόνισε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος βρίσκεται πάντα αρωγός στη Δημοτική Αρχή και στον Δήμο Ιεράπετρας, προκειμένου να πραγματοποιούνται έργα που έχει ανάγκη η Κοινότητα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, κ. Δερμιτζάκη και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για το έργο που επιτελούν με μοναδικό στόχο την ανάδειξη και την ανάπτυξη της περιοχής τους. Η Δημοτική Αρχή ενισχύει με όλα τα μέσα που διαθέτει την προσπάθειά τους, όπως ακριβώς κάνει και με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που εργάζονται για βοηθήσουν τα χωριά τους.

Η Κοινότητα Καβουσίου είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, με φυσικό κάλλος, τοποθεσίες «Natura» και προσελκύει σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την ανάπτυξη της Κοινότητας σχεδιάζοντας, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, οδοποιίας, υποδομών (π.χ. Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου)κ.α.

Σε αυτήν την προσπάθεια, που πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κανένας δεν περισσεύει. Με τη συνεργασία και του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος απαρτίζεται από ανθρώπους με εμπειρία, θέληση, δύναμη και όρεξη για δουλειά, είμαι σίγουρος ότι η Κοινότητα Καβουσίου τα επόμενα χρόνια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην τουριστική ανάπτυξη τόσο του Δήμου Ιεράπετρας, όσο και ολόκληρου του Νομού».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.