Καλαντζάκης: Ζητάμε την άμεση οικονομική ενίσχυση των αγροτών από την κυβέρνηση


0
(0)

Το Σάββατο, 08 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Στη συνάντηση παρίσταντο  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, κ. Νεκτάριος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννης Γαϊτάνης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεχιζόμενη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες της Ιεράπετρας λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους, του υψηλού κόστους παραγωγής και της μη αποζημίωσης τους από τις καταστροφές που υπέστησαν τα προηγούμενα έτη, καθώς και στην αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με την κατασκευή νέων θερμοκηπιακών μονάδων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών, συναντήσεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας.

Οι αγρότες της περιοχής χρειάζονται τάχιστα τη στήριξη της Πολιτείας μέσω χρηματοδοτήσεων, διότι διαφορετικά δεν θα είναι εφικτή η καλλιέργεια των μονάδων τους κατά την επόμενη περίοδο με καταστροφικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να γίνει σαφές από όλους τους ιθύνοντες.

Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται. Για το λόγο αυτό προγραμματίσαμε την από κοινού μετάβασή με τον κ. Παπαδάκη και με τον κ. Γαϊτάνη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου παρουσία του κ. Πλακιωτάκη, θα εκθέσουμε δια ζώσης στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Σπήλιο Λιβανό, τα αιτήματα των αγροτών και θα ζητήσουμε να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων και ενεργειών.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση αποδοχή του αιτήματος μου για συνάντηση».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *