Καλές πρακτικές στη διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας των ενδιαφερόμενων μελών του ευρωπαϊκού έργου «WINPOL» INTERREG EUROPE – Έξυπνα συστήματα και πολιτικές στη διαχείριση αποβλήτων”, που στοχεύει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια, συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης καθώς και η συντονίστρια του έργου Ελένη Καργάκη και τα στελέχη Δρ. Μαρία Κανδηλογιαννάκη, Μάνος Μεθυμάκης και Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο συντονιστής του έργου Μανώλης Σκαρβελάκης, παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα «Food for Feed», που γίνεται σε συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο  και το οποίο θα ενταχθεί ως καλή πρακτική στο πρόγραμμα WINPOL.

Η Αν. Διευθύντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνου Νικολέτα Γκολφινοπούλου παρουσίασε  το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Δήμο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο  «Έξυπνη συλλογή χρησιμοποιημένου λαδιού μαγειρέματος (UCO) και μετατροπή του σε βιοντίζελ».

Το πρόγραμμα αναμένει την έγκριση των εταίρων προκειμένου να ενταχθεί ως καλή πρακτική σε αυτές του προγράμματος winpol.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης με το Δήμο Ηρακλείου όλη την διαθέσιμη πληροφορία, για να ακολουθήσει ευρύτερη διαβούλευση με τους Δήμους και ΦΟΔΣΑ για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στην Κρήτη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.