Καλές πρακτικές στη διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης


0
(0)

Έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας των ενδιαφερόμενων μελών του ευρωπαϊκού έργου «WINPOL» INTERREG EUROPE – Έξυπνα συστήματα και πολιτικές στη διαχείριση αποβλήτων”, που στοχεύει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια, συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης καθώς και η συντονίστρια του έργου Ελένη Καργάκη και τα στελέχη Δρ. Μαρία Κανδηλογιαννάκη, Μάνος Μεθυμάκης και Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο συντονιστής του έργου Μανώλης Σκαρβελάκης, παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα «Food for Feed», που γίνεται σε συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο  και το οποίο θα ενταχθεί ως καλή πρακτική στο πρόγραμμα WINPOL.

Η Αν. Διευθύντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνου Νικολέτα Γκολφινοπούλου παρουσίασε  το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Δήμο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο  «Έξυπνη συλλογή χρησιμοποιημένου λαδιού μαγειρέματος (UCO) και μετατροπή του σε βιοντίζελ».

Το πρόγραμμα αναμένει την έγκριση των εταίρων προκειμένου να ενταχθεί ως καλή πρακτική σε αυτές του προγράμματος winpol.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης με το Δήμο Ηρακλείου όλη την διαθέσιμη πληροφορία, για να ακολουθήσει ευρύτερη διαβούλευση με τους Δήμους και ΦΟΔΣΑ για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στην Κρήτη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *