Κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας»: Ποια σχολεία της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά;


Τελευταία ενημέρωση 7 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Τα σχολεία που δε θα ανοίξουν αύριο

Μπορεί αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία της χώρας να ανοίγουν μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές των μαθητών, ωστόσο, υπάρχουν Δήμοι της Κρήτης, όπου τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας», η οποία έχει επηρεάσει και την Κρήτη, τα τελευταία 24ωρα, προκάλεσε την αναβολή του ανοίγματος όλων των σχολείων στο Δήμο Μυλοποτάμου, Γόρτυνας, Αμαρίου και Οροπεδίου Λασιθίου και του παιδικού σταθμού στο Δήμο Ανωγείων. Την ίδια στιγμή, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε τη μετάθεση της εξεταστικής των μαθημάτων που επρόκειτο να εξεταστούν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη.

Δήμος Ηρακλείου

Αναφορικά με τον Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τον Προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνο Παττακό, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, πλην του κτηριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί το 3ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο, λόγω αδυναμίας θέρμανσης των αιθουσών.

Δήμος Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλες οι σχολικές μονάδες (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 8/1/2020.

Δήμος Μυλοποτάμου

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Μανούσου Κλάδου, Υπεύθυνου Παιδείας Δήμου Μυλοποτάμου και έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου, «τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων».

Δήμος Ανωγείων

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε στο neakriti.gr πως αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Παιδικός σταθμός,Δημοτικό) θα παραμένουν κλειστά ενώ τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, κ. Γιάννη Στεφανάκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος στο neakriti.gr, η εν λόγω απόφαση ελήφθη καθώς στα σχολεία του Δήμου έχουν σημειωθεί πλημμύρες.

Δήμος Αμαρίου

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρίου, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου κ. Παντελή Μουρτζανού, «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά την μεταφορά των μαθητών».

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Μετατίθενται μαθήματα της εξεταστικής

Από την πλευρά του, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας στα  Τμήματά του να μεταθέσουν για το τέλος της εξεταστικής τις εξετάσεις στα μαθήματα που επρόκειτο να διεξαχθούν σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου και αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η μετάθεση των μαθημάτων πραγματοποιείται «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλούν απαγορευτικό απόπλου και ματαιούμενες πτήσεις από και προς την Κρήτη».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.