Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πως θα επηρεάσει την Κρήτη η 3η φάση της;


0
(0)

«Χτυπάει» την Κρήτη η κακοκαιρία – Μικρότερης έντασης τα φαινόμενα

Στην 3η φάση της οδεύει η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που πλήττει την Ελλάδα, από αργά το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας ήδη αφήσει πίσω της 4 νεκρούς και αμέτρητες ζημιές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), ο «Γηρυόνης» οδεύει από τη νύχτα της Δευτέρας προς την 3η φάση του η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν – κατά κύριο λόγο – στο Αιγαίο στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από τις 11:00 έως τις 23:00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης:

Σημειώνεται πως, τη Δευτέρα, το Σπήλι Ρεθύμνου βρέθηκε μεταξύ των 8 περιοχών της χώρας, όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας κατέγραψε 3.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας, η γεωγραφική κατανομή των οποίων αποτυπώνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.