Κακαβιά


0
(0)

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 ελαιόλαδο
  • 1-2 στικ σέλερι
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1/2 σελινόριζα
  • 700 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 κιλό σκορπίνες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. μύδια, με κέλυφος
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σέλερι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, την πατάτα σε μικρά κομμάτια, τη σελινόριζα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τα φύλλα δάφνης, το σαφράν, τις σκορπίνες, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά τα ψάρια και τις δάφνες και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθεί η σούπα μας. Ιδανικά περνάμε τη σούπα από μια σίτα για να αποφύγουμε τυχόν κόκαλα που έχουν μείνει στη σούπα μας.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε τα μύδια. Σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε με θυμάρι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.