Και ο Αγ. Νικόλαος στους δήμους που παρουσιάζουν αύξηση στους γυναικολογικούς καρκίνους


0
(0)

Σε εξέλιξη ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν οι γυναικολογικοί καρκίνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εργασίες της ημερίδας με γενικό τίτλο “Καρκίνος μαστού και γυναικολογικοί καρκίνοι” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης που αφορούν τη χρονική περίοδο 1992-2013, παρουσιάστηκαν αυξητικές τάσεις στον καρκίνο του μαστού και ιδιαίτερα στις περιοχές των δήμων Κισσάμου, Κανδάνου και Σελίνου, Φαιστού και Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Χρήστος Λιονής καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και Συντονιστής του αρχείου καταγραφής του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Και η γυναίκα δυστυχώς δέχεται τον καρκίνο. Εμείς στην Κρήτη προσπαθούμε από το 1992 με τη βοήθεια της Περιφέρειας να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις καρκίνου σε άνδρες και γυναίκες.

Όσον αφορά τη γυναίκα και τα δεδομένα που παρουσιάζουμε, η έμφαση δίνεται στον καρκίνο του μαστού, στον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χωρίς να αφήνουμε τον καρκίνο του πνεύμονα που φυσικά υπάρχει και στους άνδρες, λόγω της μεγάλης σχέσης τους με το κάπνισμα.

Τα δεδομένα στην Κρήτη λένε ότι υπάρχουν αυξητικές τάσεις από το 1992 μέχρι και το 2018 που έχουμε κάνει τις καταγραφές.

Οι τάσεις είναι αυξητικές για τους γυναικολογικους καρκίνους. Μπορεί να μην είναι στο υψηλό επίπεδο όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αν μη τι άλλο όλα αυτά μας κάνουν να ανησυχούμε και συζητάμε για τη λήψη μέτρων.

Είναι ίσως ενα κρίσιμο σημείο που περνά η γυναίκα της Κρήτης και θα πρέπει για πολλούς και διάφορους λόγους και η Πολιτεία και οι φορείς να προστατέψουν τη γυναίκα της Κρήτης από τους γυναικολογικους καρκίνους

Ανησυχία για την αύξηση των γυναικολογικών καρκίνων στην Κρήτη

 

Όσον αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η υψηλότερη συχνότητα νέων περιστατικών έχει καταγραφεί σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Ανησυχία για την αύξηση των γυναικολογικών καρκίνων στην Κρήτη
Ανησυχία για την αύξηση των γυναικολογικών καρκίνων στην Κρήτη
Ανησυχία για την αύξηση των γυναικολογικών καρκίνων στην Κρήτη
Ανησυχία για την αύξηση των γυναικολογικών καρκίνων στην Κρήτη
πηγη:radiolasitih.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr