Καιρός: Νέο σκανδιναβικό ψύχος θα περάσει πάνω από την Ελλάδα – Πώς θα επηρεαστεί η χώρα


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Νέο ψυχρό μέτωπο απειλεί την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη

Με… απειλητικές διαθέσεις κινείται πολικό ψύχος προς την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη και περνάει πάνω από την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνει πάνω από την επικράτεια, ή αν θα κινηθεί προς τα ανατολικά με κατεύθυνση προς την γειτονική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη και σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, η επιδείνωση του καιρού, που αναμένουμε από το βράδυ της Τετάρτης, δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Δεν είναι λοιπόν σίγουρο αν θα είναι θα περάσει ο όγκος της ψυχρής μάζας προς το Αιγαίο και αν γίνει, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με τα προγνωστικά στοιχεία να μην έχουν “αποφασίσει” που θα στείλουν το πολικό ψύχος που δείχνει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης αρχίζει η νέα εβδομάδα. Στην πρώτη μας κάρτα μπορείτε να δείτε τον εκτεταμένο αντικυκλώνα με βαρομετρική πίεση στο κέντρο του που πλησιάζει τιμές που σπάνια συναντάμε και έχει στην ουσία “μπλοκάρει” την ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη Γηραιά ήπειρο. Στα νοτιοανατολικά κράσπεδα αυτού του συστήματος βρίσκεται η χώρα μας κάτω από τον συνδυασμό στην ουσία αυτού με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Στην δεύτερή μας κάρτα μπορείτε να δείτε το πολικό ψύχος με το μπλε χρώμα να φτάνει μέχρι και τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Από εκεί και μετά η αβεβαιότητα προς τα που θα κινηθεί είναι πολύ μεγάλη. Αιτία γι’ αυτό ένα “βουνό” υψηλών πιέσεων δυτικότερά μας που δεν γνωρίζουμε αν θα κινηθεί λίγο πιο δυτικά ή πιο ανατολικά. Από αυτή την μετατόπιση θα εξαρτηθεί κατά πόσο η χώρα μας θα δεχτεί την επίδραση αυτού του ψύχους ή όχι. Αν περάσει ο κύριος όγκος της ψυχρής μάζας προς το Αιγαίο πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πάντως τα πρωινά στοιχεία στην πλειοψηφία τους δίνουν τον κύριο όγκο μέσα στην Τουρκία που σημαίνει ότι ενδεχομένως να αποφύγουμε τα δύσκολα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα ενημερώσω για ό,τι νεότερο».

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.