Καθολική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Ιεράπετρας στη σημερινή απεργία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπερνά το 90%-95% στα σχολεία της Ιεράπετρας ξεκίνησε η πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιδρούν κυρίως στην εφαρμογή της αξιολόγησης με τον τρόπο τον οποίο τον σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου και διευθυντής του 2ου Λυκείου της Ιεράπετρας, Θοδωρής Μανουσάκης, με την ΕΛΜΕ να έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε πως οι εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση αλλά στον τρόπο με τον οποίο αυτή πάει να εφαρμοστεί και η οποία προβλέπει τιμωρητικές διαδικασίες για εκπαιδευτικούς, αλλά και διαχωρίζοντας πρακτικά τα σχολεία σε καλύτερα και χειρότερα. Παράλληλα σημαντικό ζήτημα είναι και το θέμα των ιδιωτικών χορηγιών που προβλέπονται στα σχολεία, ζήτημα που όπως είπε δεν είναι ξεκάθαρο πως θα λειτουργήσει, τι χρηματοδοτικά κενά μπορεί να αφήσει στα σχολεία, αλλά και πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές τα οποία είναι πολύ δυσκολότερο να έρθουν σε επαφή με πιθανούς ιδιώτες δωρητές.

Στη σημερινή απεργία όπως τόνισε, πρόκειται να γίνει μια κινητοποίηση στις 11:30 στον Άγιο Νικόλαο και όλοι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να πάνε εκεί.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.