Καθιστάμεθα αδύναμοι σε μικρά αλλά καίρια προβλήματα


0
(0)

” Είναι γεγονός, ότι παρά την προσπάθεια να καλύψουμε τις αδυναμίες που συνολικά υπάρχουν στον δημόσιο τομέα, λόγω αποστελέχωσης, καθιστάμεθα αδύναμοι, αναφορικά με την δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε μικρά αλλά καίρια ζητήματα” !

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Νεάπολης, με αποκλειστικό θέμα τις συνθήκες στέγασης των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ) στην Νεάπολη.

Ο κ. Ζερβός απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσαν οι παριστάμενοι, τόνισε μεταξύ άλλων : “Έχω εξηγήσει πολλάκις ότι το κτίριο των Γ.Α.Κ έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου “συντήρηση σχολείων και δημοσίων κτιρίων”, όπου έχει προκύψει προσωρινός μειοδότης. Ευελπιστούμε, στην υπογραφή της σύμβασης έως τις αρχές Δεκμβρίου, με τις διαδικασίες που υπάρχουν.

Στο μεσοδιάστημα, δεν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης πιστώσεων, για τέτοιου είδους έργα, γιατί θεωρηρείται κατάτμηση και κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει έγκριση σχετικής δαπάνης από τις αρμόδιες αρχές.

Δυστυχώς φαίνεται καθαρά ότι από τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί, και την τεράστια γραφειοκρατία που υπάρχει, ότι έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα που παλαιότερα υπήρχε στους δήμους για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των μικρών, αλλά σημαντικών για τις τοπικές κοινωνίες θεμάτων”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολαόυ, εξήγησε ότι υπάρχει λύση,προσωρινής μετακίνισης  είτε του συνόλου, των αρχείων,  είτε μέρους αυτών, σε άλλο κτίριο του δήμου (εφορεία Νεάπολης), μέχρι την συντήρηση του κτιρίου.

Επίσης διευκρινίζοντας ότι τα Αρχεία του Κράτους, αποτελούν τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και δεν ανήκουν στην άμεση αρμοδιότητα του Δήμου, έκανε σαφές ότι θ΄αναζητηθεί  λύση προσωρινή για την μεταφορά τους, μέχρι την οριστική τακτοποίηση μέσα από την εργολαβία που έχει προκηρύξει ο Δήμος, για την αντιμετώπιση των θεμάτων μόνωσης και συντήρησης δημοσίων κτιρίων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.