Κίνδυνος για την τουριστική επένδυση σε έκταση της Μονής Τοπλού λόγω Brexit


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Σοβαρές φαίνεται πως θα είναι οι επιπτώσεις στο ζήτημα της τουριστικής επένδυσης σε έκταση της Μονής Τοπλού στη Σητεία σε σχέση με όσα συμβαίνουν με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία μετά και τις πρόσφατες εκλογές είναι δεδομένη.

Μια έξοδος που θα έχει πολλές επιπτώσεις και σε επιχειρήσεις όλης της χώρας που συνεργάζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο και η προετοιμασία της Ελλάδας συνεχίζεται ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες.

Το ζήτημα της επένδυσης της Μinoan Group στη Σητεία ήταν ένα απ’ αυτά που συζητήθηκαν σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχει κατατεθεί έκτακτο νομοσχέδιο για ρυθμίσεις σχετικές με το Brexit, και όπως λέει στο ΄Ράδιο Λασίθι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Xάρης Μαμουλάκης οι επιπτώσεις φαίνεται πως είναι σοβαρές.

Το μέλλον της επένδυσης τίθεται «τουλάχιστον εν αμφίβολο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αφού πρόκειται για μια εταιρία βρετανικών συμφερόντων και σε αυτή τη φάση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον πραγματικό οικονομικό αντίκτυπο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το Brexit.

Ήδη όπως είναι γνωστό η Μinoan Group τους τελευταίους μήνες έχει ζητήσει σημαντικές εκπτώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας μετά την απόφαση του ΣΤΕ να μειώσει τον αριθμό των κτιρίων στην έκταση των 22.000 στρεμμάτων στο Κάβο Σίδερο της ξενοδοχειακής επένδυσης κάτι που έχει βρει αντίθετη τη Μητρόπολη.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη όπου ενημερώθηκε για τις προθέσεις της Μητρόπολης σε σχέση με τους χειρισμούς της επένδυσης.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.