Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν» – ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Ο Δήμος Ιεράπετρας στα πλαίσια των ενεργειών πρόληψης για τον κορωνοϊό έχει προχωρήσει σε συντονισμένες κινήσεις για την προστασία των δημοτών και την αποφυγή ή καθυστέρηση εμφάνισης κρουσμάτων.Συγκεκριμένα:

  • Ο Δήμος πραγματοποίησε ενημέρωση όλων των δημοτικών υπαλλήλων από τον ιατρό εργασίας για τα μέτρα πρόληψης και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.
  • Το Σάββατο 7 Μαρτίου ο Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου πραγματοποίησε εσπερίδα με θέμα: «Νέος κορωνοϊός – SARS – Cov-2, ενημέρωση και επαγρύπνηση» για την ενημέρωση του κοινού.
  • Η Α’ Βάθμια και η Β’ Βάθμια Σχολική επιτροπή του Δήμου καθώς και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προχώρησαν σε χρηματοδότηση για προμήθεια και διάθεση ποσοτήτων αντισηπτικών και προϊόντων απολύμανσης σε σχολεία, δομές και δημόσιους χώρους.
  • Σε συνέχεια της αποστολής ενημερωτικού υλικού από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία ο Δήμος προχωράει σε ανάρτηση αφισών σε εμφανή σημεία και σε δημόσια κτίρια στην πόλη και στις κοινότητες (με συντονισμό των προέδρων) και σε επίσημες ιστοσελίδες όπου θα αναγράφεται και η νέα τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για τον κορωνοϊό 1135 όπου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.
  • Όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις αναβάλλονται ενώ οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας και το προσωπικό του θα απασχοληθεί σε άλλες δομές του Δήμου.
  • Εντατικοποιούνται οι εργασίες καθαριότητας δημόσιων χώρων, σχολείων και παιδικών σταθμών και παγιώνεται επισταμένη καθαριότητα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του παγκόσμιου οργανισμού υγείας. Αν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων καθαριότητας προκειμένου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις.
  • Οι υπηρεσίες του Δήμου δρομολογούν ήδη τις απαραίτητες ενέργειες για να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο απολύμανσης κοινόχρηστων χώρων και σχολείων.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Μαρία Σακαδάκη, την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη,  τον πρόεδρο της επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωστή Αστροπεκάκη και τους Αντιδημάρχους κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη για το συντονισμό περαιτέρω προληπτικών ενεργειών δήλωσε:

«Παρόλο που στον Δήμο Ιεράπετρας δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού εμείς έχουμε κινητοποιηθεί και έχουμε ενεργοποιήσει μηχανισμούς ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ετοιμότητα και συντονισμός στις υπηρεσίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση επερχόμενων καταστάσεων.

Παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, το νοσοκομείο Ιεράπετρας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λασιθίου και τους φορείς για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών.

Επιπλέον, ως μέτρο αναστολής της διάδοσης του ιού αλλά και καθυστέρησης της εξέλιξής του, εκτιμώ ότι πρέπει να κλείσουν προσωρινά όλα τα σχολεία του Δήμου και πρέπει ο ΕΟΔΥ και τα Υπουργεία να πάρουν άμεσα απόφαση αναστολής λειτουργείας των σχολείων όλης την επικράτειας.

Άλλωστε όπως υποστήριζε ο Ιπποκράτης: «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.