Κάλεσμα στην Κρήτη από τη βόρεια Ελλάδα για μαζική συμμετοχή στα αγροτικά μπλόκα που ξεκινούν


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Γενάρη βγάζουν οι αγρότες διεκδικώντας την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αμέσως μετά θα αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα σε πανελλαδικό συντονισμό όπως αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, με την συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες, από όλη τη χώρα.

Οι  αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ, αρχικά στις πλατείες, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που σχετίζονται με το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές. Είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση όπως διαφάνηκε από την σύσκεψη της Νίκαιας

«Οφείλουμε να γεμίσουμε τις πλατείες με τρακτέρ και εφόσον είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι θα βαδίσουμε στον δρόμο του αγώνα που ξέρουμε» είπε, μεταξύ άλλων, στο κλείσιμο της σύσκεψης ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, δίνοντας το στίγμα των συντονισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από τις 22 του μήνα και έπειτα.

Στο ίδιο κλίμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο γραμματέας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων κ. Βάγγος ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα βορειότερα της Ελλάδας, η οποία μικρές διαφορές έχει με αυτά που βιώνουν οι αγρότες στην Κρήτη με την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και την έλλειψη εργατών γης.

Σε σχέση με τις κινητοποιήσεις ο ίδιος ανάφερε πως το πρώτο βήμα που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου θα είναι απλά η αρχή και ανάλογα με τη συμμετοχή που θα υπάρξει θα αποφασιστεί και η συνέχεια με στόχο να βγουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Τα μπλόκα στις εθνικές είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και για το λόγο αυτό ο κ. Βάγγος κάλεσε όλους τους αγρότες της Κρήτης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ώστε να φανεί η δυναμική που υπάρχει σε όλη τη χώρα και να ζητηθούν πρακτικές λύσεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.