Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση για το Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα, σε μια συνέλευση με «ηχηρές» απουσίες


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Με πολλές παρουσίες αλλά και «ηχηρές» απουσίες πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με σκοπό να υπάρξει ένας συντονισμός όλων των φορέων της περιοχής για δράσεις που θα συμβάλλουν κατ΄ αρχήν στην ενίσχυση και θα αποτρέπουν την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πολλοί φορείς της περιοχής οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Πετράς, Γιώργος Αγγελάκης, Αργύρης Πανταζής, Παναγιώτης Σαρρής και η Μαρία Κοτσυφάκη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Καλαϊτζάκης, και περίπου 100 άτομα, κάτι που άλλαξε τον σχεδιασμό για πραγματοποίηση της συνέλευσης στη μικρή αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» και τελικά έγινε στη μεγάλη θεατρική αίθουσα.

Αντιθέτως, με την εξαίρεση του Συλλόγου Μηχανικών και του Συλλόγου Καφέ Εστίασης, απουσίαζαν εκπρόσωποι  των υπόλοιπων παραγωγικών φορέων της περιοχής αλλά και η δημοτική αρχή της Ιεράπετρας απ’ την οποία δεν υπήρξε καμία εκπροσώπηση.

Στη συνέλευση έγινε μια ανασκόπηση των μέχρι τώρα δράσεων αλλά κυρίως η πολύ κακή, στα όρια του επικίνδυνου, κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας κάτι το οποίο τονίστηκε ιδιαίτερα  από το Σύλλογο Εργαζομένων αλλά και από γιατρούς του Νοσοκομείου.

Κοινή άποψη όλων των παρευρισκομένων ήταν πως οι μαζικές κινητοποιήσεις αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για να εκφραστούν τα αιτήματα της περιοχής, με αρκετές ιδέες να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου φίλων νοσοκομείου κ. Μαμαντόπουλος έκανε ανάγνωση του ψηφίσματος που είχε καταλήξει το ΔΣ και που προέκυψε ομόφωνη έγκριση, με τη συμπλήρωση κάποιων επισημάνσεων, μεταξύ αυτών και του κ. Αγγελάκη Γιώργου, υπεύθυνο τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός δημόσιος φορέας που συμμετείχε.

Τελικά η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την απόφαση για δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν άτομα τα οποία βρέθηκαν στην αποψινή συνέλευση, η οποία άμεσα θα συνεδριάσει προκειμένου να προετοιμάσει μια εισήγηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη.

Βασική πρόταση θα είναι η πραγματοποίηση, αρχικά, ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στην Ιεράπετρα στις 1 ή 2 Φεβρουαρίου με στόχο να «νεκρώσει« η πόλη και τα πάντα να είναι κλειστά καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει έμπρακτα αυτή τη δράση.

Αυτό σχεδιάζεται να είναι το πρώτο βήμα μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα προχωρήσουν ανάλογα με τις εξελίξεις γύρω από το Νοσοκομείο και το κατά πόσο θα φανεί κάποιο «φως» απέναντι στα αιτήματα για άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας.

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.