Ιός καστανής ρυτίδωσης: Κάλεσμα στους παραγωγούς της Ιεράπετρας να δηλώσουν το πρόβλημα για να διεκδικηθούν αποζημιώσεις κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαΐου 2023 by energinews (admin)

Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί πλέον η ίωση της καστανής ρυτίδωσης η οποία πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη θερμοκηπιακή Ιεράπετρα.

Το φαινόμενο αυτή την περίοδο είναι σε έξαρση με αποτέλεσμα ολόκληρες καλλιέργειες να αχρηστεύονται αφού εφόσον υπάρξει προσβολή τα κηπευτικά χάνουν την αξία τους εξαιτίας της μεγάλης αλλοίωσης στην υφή και το χρώμα του καρπού.

Ο γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μιχάλης Βιαννιτάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το πρόβλημα που απασχολεί πλέον ιδιαίτερα το σύλλογο καλώντας όλους τους παραγωγούς αφενός να είναι πολύ προσεκτικοί αλλά κυρίως να μη φοβούνται να δηλώνουν αρμοδίως στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε πιθανό κρούσμα τόσο για για να υπάρχει μια σαφής εικόνα του προβλήματος στην περιοχή αλλά και για να μπορούν να διεκδικηθούν αποζημιώσεις.

Ο κ. Βιαννιτάκης τόνισε πως όπως έχει φανεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο ιός της καστανής ρυτίδωσης θα κάνει ένα κύκλο μέχρι να αρχίσει να εξασθενεί όμως το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί θα απαιτήσει κρατικές αποζημιώσεις για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει τρόπος διεκδίκησης ο οποίος ξεκινά μέσα από την καταγραφή του προβλήματος.

Αυτή τη στιγμή, όπως λέει ο κ. Βιαννιτάκης, ελάχιστοι είναι οι παραγωγοί που έχουν δηλώσει το πρόβλημα σε σχέση με την πραγματική του έκταση, και έτσι το αίτημα για αποζημιώσεις που πρόκειται να γίνει από πολλές περιοχές της Ελλάδας, δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει στην περιοχή της Ιεράπετρας.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.