Ιούλιος: Ο μήνας του Καίσαρα και των αδειών!

Ιούλιος: Ο μήνας του Καίσαρα και των αδειών!
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας και των δύο ημερολογίων, του Ιουλιανού και του Γρηγοριανού

Ιούλιος πλέον. Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού, εκείνος που φέρει το ιστορικό βάρος του ονόματος του Ιουλίου Καίσαρα, αυτός που σηματοδοτεί την πρώτη… δόση από τις θερινές άδειες. Παραδοσιακά ο πιο ζεστός μήνας του θέρους, με τους περισσότερους καύσωνες και τις καλύτερες θάλασσες, αν και με τα όσα συμβαίνουν με το κλίμα… Κύριος οίδε. Εδώ τα μελτέμια άρχισαν νωρίς-νωρίς, σπάζοντας την παράδοση… Όσο για το όνομά του, αυτό ανάγεται στα βάθη των αιώνων και μνημονεύει μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της ιστορίας, αυτή του Ιουλίου Καίσαρα.

Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας και των δύο ημερολογίων, του Ιουλιανού και του Γρηγοριανού. Αρχικά λεγόταν Quintilis, δηλαδή πέμπτος, καθώς ήταν αυτή η θέση του στο αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο. Το όνομα αυτό το αντικατέστησε με εκείνο του Ιουλίου Καίσαρα ο Αύγουστος, με απόφαση της ρωμαϊκής Συγκλήτου, και η σχετική ονομασία παραμένει ως σήμερα.

Φυσικά η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς ο Ιούλιος ήταν ο γενέθλιος μήνας του Καίσαρα. Ο Ιούλιος είναι ξεχωριστός για την Ελλάδα και την Κρήτη και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς στις 31 μέρες του περιλαμβάνονται δύο από τις σημαντικότερες γιορτές, της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Παντελεήμονα, με πολλά πανηγύρια σε ολόκληρο το νησί στη Χάρη των δύο αυτών σημαντικών Αγίων του Χριστιανισμού.

πηγη:www.neakriti.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.