Ικανοποιητικές οι τιμές των εξαγώγιμων κηπευτικών της Κρήτης για τη φετινή χρονιά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Σχετικά σε ικανοποιητικά επίπεδα κύλησαν γα τη φετινή παραγωγική χρονιά οι τιμές των εξαγώγιμων νωπών κηπευτικών της Κρήτης, σύμφωνα με τον εξαγωγέα κ. Περβολαράκη.

«Οι τιμές για φέτος είναι ικανοποιητικές. Ειδικά οι τιμές στην πιπεριά διατηρούνται σε καλά επίπεδα, όμως τις επόμενες ημέρες αναμένεται πτωτική τάση στην τιμή της διότι ήδη στην Ισπανία οι τρικολόρε είναι γύρω στα 0,65€. Όσο για τις ποσότητες το επόμενο διάστημα αναμένεται υπερδιπλασιασμός.

Στο αγγούρι, επειδή εξάγουν πολλές χώρες έχει πέσει η τιμή τους. Σε γενικό πλαίσιο όμως και σύμφωνα με τα άλλα χρόνια, πήγε καλά».

Ο κ. Περβολαράκης δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά μιλώντας στο Ρ.Λ. να αναφερθεί στην πολύ μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι αγρότες όλης της Κρήτης στο θέμα της ορθολογικής χρήσης των φυτοφαρμάκων και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι της υπολλειματικότητάς τους πάνω στους καρπούς. «Είναι κρίμα να επιστρέφονται προϊόντα και να βγαίνουμε εκτός αγορών για  6 μήνες επειδή οι παραγωγοί δεν τήρησαν τους κανόνες που προβλέπει τ κάθε σκεύασμα. Πλέον οι εξαγωγείς κάνουμε ελέγχους με πολύ συχνές δειγματοληψίες, ώστε να γνωρίζουμε ότι τα κηπευτικά φεύγουν ασφαλή και καθαρά από το χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:(εδώ)

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.