Ικανοποίηση για τα εμπορικά καταστήματα, προβληματισμός για την εστίαση και στη Σητεία


0
(0)

Mε ικανοποίηση για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και αρκετές επιφυλάξεις για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης υποδέχθηκε και η Σητεία την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Νικητάκη, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα αντιμετώπισε ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής τους τελευταίους μήνες και την κατάσταση που επικρατεί πλέον στη Σητεία μετά τα πρώτα ανοίγματα των καταστημάτων.

Όπως είπε μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που αναγκάστηκε ο καθένας να ζήσει, το αρχικό άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων ήρθε με αρκετή ικανοποίηση για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής. Ο κόσμος της Σητείας, όπως είπε στήριξε τα τοπικά καταστήματα και ιδιαίτερα την πρώτη εβδομάδα η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη. Στη συνέχεια η κίνηση ομαλοποιήθηκε όμως ο γενικός απολογισμός της πρώτης αυτής περιόδου είναι θετικός. Στοιχείο που φάνηκε να έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν και η αλλαγή της εποχής όπως λέει, αφού ο κόσμος κατάλαβε καλύτερα τις ανάγκες του και προχώρησε σε απαραίτητες αγορές.

Αρκετά διαφορετική ήταν η επανεκκίνηση των καταστημάτων εστίασης με την κίνηση να μην είναι η αναμενόμενη, φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε μόνο στη Σητεία αλλά σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος όπως λέει μάλλον είναι ακόμα φοβισμένος και διστάζει να βγει έξω όπως συνήθιζε, όμως αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τόνισε η κα Νικητάκη, και ιδιαίτερα όταν αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες στην περιοχή.

Σε ότι αφορά την οικονομική στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου η κα Νικητάκη τόνισε πως σε αντίθεση με την υγειονομική αντιμετώπιση του κορονοϊου, όπου η κυβέρνηση τα πήγε πολύ καλά, τα μέτρα στήριξης δεν είναι επαρκή για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και κάλεσε κάθε αρμόδιο να μην παραβλέψει τις πολλές προτάσεις που γίνονται από σειρά συνδικαλιστικών φορέων και να προσπαθήσει να βρει πιο ρεαλιστικές λύσεις που θα απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων, ώστε οι επιπτώσεις του κορονοϊού να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *