Ιερώνυμος: Έτοιμος να πάρει την ευθύνη για την αναστολή λειτουργίας των εκκλησιών


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 16 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των εκκλησιών
Τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις που συνδέονται με τις συνέπειες του κορονοϊού σε σχέση με τις ευθύνες τις πολιτείας -επειδή δεν έκλεισε με πρωτοβουλία της ναούς και λατρευτικούς τόπους- φέρεται να εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να συμβάλει με την συμπεριφορά και το έργο της στην κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας, να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊου.

Κατά τις πληροφορίες ο Ιερώνυμος εμφανίστηκε κατά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βαθύτατα προβληματισμένος αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη για την αναστολή λειτουργίας των εκκλησιών. Ωστόσο θεωρεί ότι αυτό αποτελεί πρωταρχική ευθύνη της πολιτείας, η οποία κατά τον Αρχιεπίσκοπο έπρεπε ήδη να έχει ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθόδοξων εκκλησιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος έχει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στον ίδιο ώστε να αντιμετωπίσει τους ακραίους, ενώ η Εκκλησία δεν επιθυμεί να επωμισθεί το πολιτικό κόστος.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.