Ιεράπετρα: Ενημέρωση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και βιβλία που είναι υποχρεωτικά και για τους αγρότες


0
(0)

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Νομού Λασιθίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης προς τους φορείς της Ιεράπετρας σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση – ηλεκτρονικά βιβλία και την υποχρέωση εφαρμογής τους σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδου από την αρχή του νέου έτους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τους Συλλόγους Εστίασης Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού, Εμπορικό Σύλλογο, Αγροτική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας και Ο.Ε.Φ.Ε.

Αναφορικά με τον κλάδο των αγροτών και κτηνοτρόφων, επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που προκύπτουν με τα έως τώρα δεδομένα. Σημαντική παράμετρος είναι το έλλειμμα ουσιαστικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης από την πλευρά της Πολιτείας αλλά και το υψηλό κόστος εξοπλισμού που απαιτείται για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Ως συμπέρασμα της σύσκεψης κρίνεται απαραίτητη η παράταση της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου και όχι η υποχρεωτικότητα του από την 1/1/2022 για όλα τα επαγγέλματα όπως έχει ανακοινωθεί από το ΥπΟΙΚ.

Η παράταση αυτή κρίνεται άκρως αναγκαία ώστε να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία από το σύνολο του εμπορικού και αγροτικού κόσμου ώστε να αποφευχθεί η επιβολή σημαντικών προστίμων σε πληθώρα περιπτώσεων που θα οφείλονται στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει ορθά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν μία σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις ώστε να αποκτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις κατάλληλες γνώσεις έγκαιρα. Σίγουρα, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει έντονα το σύνολο της κοινωνίας μας στους επόμενους μήνες.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *