Ιδρύεται Εθνικό Ινστιτούτο για την καταπολέμηση του καρκίνου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Με τη δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου για τον καρκίνο μέσα στο επόμενο διάστημα, φιλοδοξεί το υπουργείο Υγείας να δώσει απάντηση με μια ολιστική προσέγγιση, στα αυξανόμενα ποσοστά τους καρκίνου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με επίκεντρο του νέου στρατηγικού σχεδιασμού την ουσιαστική πρόληψη, την έγκυρη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία, η αντιμετώπιση του καρκίνου και των ασθενών έχει περιθώρια αντιμετώπισης με ευνοϊκότερους όρους κυρίως σε ότι αφορά τους καρκινοπαθείς αλλά και τα κόστη στο εθνικό σύστημα υγείας που εφόσον ενισχυθεί η πρόληψη καθίσταται σαφές ότι θα περιοριστούν.

Η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί το μέλλον της αντιμετώπισης του καρκίνου, με το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Καινοτομίας και Έρευνας να συμμετέχει ενεργά σε μια προσπάθεια που επιχειρείται να υλοποιηθεί και το σύμφωνο συνεργασία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Ξανθός έδωσε το παρών στο πρώτο φόρουμ της κοινής ευρωπαικής δράσης κατά του καρκίνου στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες με την διοικήτρια της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης να διευκρινίζει ότι στόχος είναι η εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στον έλεγχο του καρκίνου και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.