Ιδρύεται Εθνικό Ινστιτούτο για την καταπολέμηση του καρκίνου


0
(0)

Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Με τη δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου για τον καρκίνο μέσα στο επόμενο διάστημα, φιλοδοξεί το υπουργείο Υγείας να δώσει απάντηση με μια ολιστική προσέγγιση, στα αυξανόμενα ποσοστά τους καρκίνου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με επίκεντρο του νέου στρατηγικού σχεδιασμού την ουσιαστική πρόληψη, την έγκυρη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία, η αντιμετώπιση του καρκίνου και των ασθενών έχει περιθώρια αντιμετώπισης με ευνοϊκότερους όρους κυρίως σε ότι αφορά τους καρκινοπαθείς αλλά και τα κόστη στο εθνικό σύστημα υγείας που εφόσον ενισχυθεί η πρόληψη καθίσταται σαφές ότι θα περιοριστούν.

Η εξατομικευμένη θεραπεία αποτελεί το μέλλον της αντιμετώπισης του καρκίνου, με το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Καινοτομίας και Έρευνας να συμμετέχει ενεργά σε μια προσπάθεια που επιχειρείται να υλοποιηθεί και το σύμφωνο συνεργασία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Ξανθός έδωσε το παρών στο πρώτο φόρουμ της κοινής ευρωπαικής δράσης κατά του καρκίνου στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες με την διοικήτρια της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης να διευκρινίζει ότι στόχος είναι η εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στον έλεγχο του καρκίνου και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *