ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Τ.Α. ΚΡΗΤΗΣ


0
(0)

Η ίδρυση του πρώτου Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη είναι γεγονός! Ο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» λειτουργεί πλέον επίσημα, καθώς υπεγράφη σήμερα (Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021), το Καταστατικό σύστασής του, παρουσία του Περιφερειάρχη κ.Σταύρου Αρναουτάκη. Η υπογραφή του Καταστατικού έγινε στις Αρχάνες, όπου βρίσκεται η έδρα του νεοσύστατου Οργανισμού.

Πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ.Κώστας Φασουλάκης, με αντιπροέδρους τον Δήμαρχο Ανωγείων κ.Σωκράτη Κεφαλογιάννη και τον Δήμαρχο Φαιστού κ.Γρηγόρη Νικολιδάκη. Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ κ.Γιώργος Μαυρογιάννης.

Τη μετοχική σύνθεση του Οργανισμού αποτελούν η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος, Φαιστού, Ιεράπετρας, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Μυλοποτάμου.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ» αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη, αλλά και στην ανάπτυξη των ΟΤΑ, παρέχοντας  τεχνική, συμβουλευτική και διοικητική υποστήριξη και ενισχύοντας το ποσοστό απορρόφηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών ή εθνικών πόρων (πχ μέσω ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ).

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *