ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Μαζεύει τα πλαστικά από τις ακτές της Κρήτης το πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη.
Το πλοίο < Τυφώνας> που ανήκει στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη , έχει επισκεφθεί τη Κρήτη και μαζεύει τα πλαστικά από τις ακτές. Επιστημονικές έρευνες έχουν ανιχνεύσει μικροπλαστικά σε ασπόνδυλα των Κρητικών Θαλασσών.
Το πλοίο αυτό βρίσκεται στη Κρήτη από 11 Οκτωβρίου και θα παραμείνει έως τα μέσα του Δεκέμβρη , μαζεύοντας τα πλαστικά από παραλίες της Κρήτης.
Θα κάνει το περίπλου της Κρήτης μαζεύοντας πλήθος πλαστικών .
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Θαλάσσια Ρύπανση: Προκλήσεις για το περιβάλλον, τον τουρισμό και την ανάπτυξη» που διοργάνωσε προ ημερών στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πλοίου «Τυφώνα» στην Κρήτη για δράσεις απορρύπανσης ακτών.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Αγγελική Κοσμοπούλου επεσήμανε σχετικά πως ο «Τυφώνας», βρίσκεται στην Κρήτη από τις 11 Οκτωβρίου και σκοπός είναι να παραμείνει για ακόμα 1,5 μήνα ώστε να δραστηριοποιηθεί σε όλο το νησί.

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου
Ιεράπετρα 29-11-2019

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.