Ιάκωβος Τζαγκαράκης: Ο οικοδόμος που σκοτώθηκε από τον σεισμό στην Κρήτη


0
(0)

Ενας 65χρονος οικοδόμος από τη Μάρθα Ηρακλείου, πατέρας δύο παιδιών, είναι το θύμα του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε την Κρήτη λίγο μετά τις εννέα σήμερα το πρωί.

Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης δούλευε μαζί με τον γιό του, Μιχάλη, στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, στο Αρκαλοχώρι, όταν έγινε ο σεισμός. Το εκκλησάκι κατέρρευσε και στα συντρίμμια του εγκλωβίστηκαν πατέρας και γιός.

Οταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΜΑΚ, ανέσυραν νεκρό τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη και ο γιός του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με κατάγματα.

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Ηρακλείου, Κώστας Μαργαριταράκης, ο Τζαγκαράκης, που ζούσε μαζί με την οικογένεια του στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς, που όλους αυτούς τους μήνες είχαν προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

«Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Μαργαιταράκης. «Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες. Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του…»

Ο άτυχος άνδρας πριν από λίγους μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του.

«Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης» πρόσθεσε ο κ. Μαργαριταράκης. «Ερχόταν συχνά στη Μάρτθα, εδώ ήταν το πατρικό του σπίτι. Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας, θα τον θυμόμαστε πάντα».

Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας, τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.