Θ. Φωτίου: Να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για τα προνοιακά ιδρύματα και τους ανάπηρους τώρα η κυβέρνηση


0
(0)

Δήλωση της Θεανώς Φωτίου, αναπλ. Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Να πάρει συγκεκριμένα μέτρα  για τα προνοιακά ιδρύματα και τους ανάπηρους τώρα η κυβέρνηση

Σειρά στην επικοινωνιακή διαχείριση  της κρίσης  του κορωνοϊού από την πλευρά της κυβέρνησης πήρε σήμερα η Υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή,  η οποία όμως  δεν δεσμεύτηκε σε όσα της ζητούν  οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα πρόνοιας, η ΕΣΑΜΕΑ και 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις 27 Μαρτίου.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν.

Να δώσει και στους εργαζόμενους των προνοιακών ιδρυμάτων  το επίδομα των 800 Ευρώ  όπως δίδεται και στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν αρκεί να παραδέχεται η κ. Μιχαηλίδου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για τις βάρδιες και να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το αίτημα.

Να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας και των νέων επιστημόνων του προγράμματος του ΟΑΕΔ  και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση  του υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού.

Οι   500 (467 για την ακρίβεια) προσλήψεις  στα προνοιακά ιδρύματα ήταν αναγκαίες ακόμα και πριν την κρίση του κορωνοϊού, άργησαν πολύ παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε  δρομολογήσει εγκαίρως,  είχαμε κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου, και  δεν επαρκούν  ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των  αυξημένων αναγκών, τις οποίες αναγνωρίζει.

Να εφοδιαστούν εργαζόμενοι και ωφελούμενοι με ατομικά μέσα προστασίας  και διαγνωστικά τεστ.

Επανερχόμαστε επίσης στα αιτήματα  του ΣΥΡΙΖΑ  για τα αναπηρικά επιδόματα:

  • Να αυξηθούν κατά 50% για το διάστημα της κρίσης τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που για τους περισσότερους ανάπηρους αποτελούν το μόνο εισόδημα.
    • Να εκδοθεί άμεσα ΥΑ του Υπ. Εργασίας, όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ, για 6μηνη συνολικά αντί για τρίμηνη παράταση των χορηγούμενων συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας
  • Να εγκριθούν και να ξεκινήσουν να χορηγούνται άμεσα τα επιδόματα αναπηρίας σε όσους έχουν υποβάλει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη αίτηση στον ΟΠΕΚΑ και δεν μπορούν να κριθούν από τα ΚΕΠΑ λόγω αναστολής λειτουργίας τους.

 

3/4/2020

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *