Θ.Φωτίου: Κατεπείγουσα ανάγκη συνδρομής στους Έλληνες Ρομά και υγειονομικοί έλεγχοι τώρα στους 354 οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά


Reading time: 10 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 10 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Κατεπείγουσα ανάγκη συνδρομής στους Έλληνες Ρομά και υγειονομικοί έλεγχοι τώρα στους 354 οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά

Από χθες, 9/4/2020, πληροφορηθήκαμε για τα 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης της Λάρισας. Πρόκειται για ένα μικτό οικισμό Ελλήνων Ρομά και μη Ρομά με οικιστικές συνθήκες τύπου γειτονιάς. Το αυξημένο όμως αυτό ποσοστό κρουσμάτων στο σύνολο του δείγματος,  20 κρούσματα σε σύνολο 29 δειγμάτων, μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Διότι δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει ανάλογοι έλεγχοι στους 354 οικισμούς καταυλισμούς Ελλήνων Ρομά που αριθμούν 104.210 κατοίκους.

Από τις αρχές Μαρτίου είχαμε επισημάνει το πρόβλημα για τους οικισμούς Ρομά και ζητούσαμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μη γίνουν εστίες εξάπλωσης του ιού.  Τα επαναλάβαμε και πριν δύο μέρες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τους Ρομά. Οι Έλληνες Ρομά διαβιούν σε 354 καταυλισμούς και οικισμούς, όπως κατέγραψε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2017 η Ειδική Γραμματεία Ρομά που κατάργησε μολις ανέλαβε η κυβέρνησε της Ν.Δ. Από αυτούς οι 119 με πληθυσμό 36.100 κατοίκους είναι τύπου «γειτονιάς» όπως η Νέα Σμύρνη Λάρισας. 76 είναι καταυλισμοί με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με καλύβες και παραπήγματα που στερούνται όλες τις βασικές υποδομές, ύδρευση ηλεκτροδότηση και αποχέτευση. Εκεί ζουν 8.600 άτομα. Και τέλος οι 155 είναι μικτοί καταυλισμοί, όπου συνυπάρχουν σπίτια και παραπήγματα, συνήθως στις παρυφές κατοικημένων περιοχών, με πληθυσμό συνολικά 59.000 άτομα.

Είναι κατεπείγουσα λοιπόν ανάγκη να γίνουν τώρα δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά τώρα με κινητές μονάδες με κινητές μονάδες υγειονομικής φροντίδας άμεσα που θα περιοδεύουν σε οικισμούς και καταυλισμούς, προκειμένου να ενημερώνουν, να απολυμαίνουν τους κοινόχρηστους ή και εσωτερικούς χώρους, να κάνουν διαγνωστικά τεστ και να φροντίζουν για τη θεραπεία ή νοσηλεία των κρουσμάτων.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες Ρομά αντιμετωπίζουν υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και εξαιτίας των δυσκολιών διαβίωσης είναι ανάγκη η άμεση συνδρομή στους Έλληνες Ρομά με ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πτ. ΚΕΑ) κατά 50%, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διανομή τώρα των σχολικών γευμάτων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτα, 185.000 καθημερινά, σε όλους τους καταυλισμούς Ρομά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2016,  ίδρυσε την Ειδική Γραμματεία Ρομά, ώστε να αντιμετωπισθεί ολιστικά το θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των Ρομά. Υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις: έγινε η καταγραφή των οικισμών, εκπονήθηκαν τα σχέδια για τη μεταστέγαση των πιο υποβαθμισμένων καταυλισμών και εξασφαλίστηκαν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιδότηση ενοικίου προς ενσωμάτωση των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες, για την προώθηση στην εργασία, την τόνωση της μικρής επιχειρηματικότητας, την εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών ώστε να μην εγκαταλείπουν το σχολείο, τη δημιουργία πολυκέντρων στους οικισμούς, ενώ ιδρύθηκαν παραρτήματα Ρομά σε 100 Κέντρα Κοινότητας με συμμετοχή διαμεσολαβητών Ρομά.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ., από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, κατήργησε την Ειδική Γραμματεία Ρομά, ανέστειλε και αναίρεσε όλες τις δρομολογημένες δράσεις και νομοθέτησε την περικοπή των επιδομάτων παιδιού και ενοικίου σε οικογένειες αν έστω και ένα από τα παιδιά χάσει τη χρονιά λόγω απουσιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στοχοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τις οικογένειες Ρομά και πλήττοντας το εισόδημά τους.

Σήμερα, η πανδημία μας παρέχει το χρόνο να αναλογιστούμε τι σημαίνει «μένουμε σπίτι»  για τους Έλληνες Ρομά που ζουν σε απάνθρωπους καταυλισμούς και υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις, ανισότητες και αποκλεισμό. Ελπίζουμε ότι την επομένη αυτού του εφιάλτη, κυβέρνηση και κοινωνία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να ενσωματωθούν ισότιμα οι Έλληνες Ρομά στη ζωή του τόπου.

Ελπίζουμε ο κορονοϊός να γκρεμίσει τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις που βιώνουν οι Έλληνες Ρομά χρόνια τώρα και να αποδείξει ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν σ΄αυτή τη χώρα είναι ισότιμοι.

Ν.Βούτσης:Aνατριχιαστική η εικόνα χειραγώγησης και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ. Θέμα δημοκρατίας η επιστροφή στον πλουραλισμό και την πολυφωνία

Ανατριχιαστική η εικόνα χειραγώγησης και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ. Θέμα δημοκρατίας η επιστροφή στον πλουραλισμό και την πολυφωνία.

  • Καταθέτω, όχι από το ΕΣΡ αλλά από δικιά μας προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, το υλικό μίας μόνο ημέρας στο σύνολο 25 σελίδες, σχετικά με ότι έχει ειπωθεί στις ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών, λεπτό προς λεπτό. Και η εικόνα είναι ανατριχιαστική!
  • Υπάρχει ένα ενιαίο και μόνο αφήγημα που είναι το Κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο προβάλλεται. Έχουν καταργηθεί απολύτως η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση, η σύνθεση, η συνεργασία. Η αναζήτηση συναίνεσης δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή.
  • Και σας ρωτώ. Πόσο άκουσαν οι πολίτες αυτές τις ημέρες την αντιπολίτευση; Τις προτάσεις και τις ενστάσεις της; Πόσο άκουσαν τη φωνή των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, των γιατρών και νοσηλευτών μας στο ΕΣΥ;
  • Για παράδειγμα, όλο αυτό το διάστημα που η Βουλή λειτουργεί κανονικά και γίνονται συνεδριάσεις όπου συζητούνται, ακόμα και σε επίπεδο αρχηγών, τα μέτρα της Κυβέρνησης που έρχονται με ΠΝΠ, πείτε μου πόσο χρόνο αφιέρωσαν τα δελτία ειδήσεων για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για όσα γίνονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;  Αν δεν υπήρχε το Κανάλι της Βουλής ουδείς θα γνώριζε τις προτάσεις που κατατίθενται από τα κόμματα!
  • Δεύτερο παράδειγμα, οι αναλυτικές προτάσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για το σύνολο των ζητημάτων που μας απασχολούν όπως είναι η οικονομία, η υγεία, τα εργασιακά ζητήματα και τα θέματα δημοκρατίας. Όλα αυτά δεν έτυχαν της εύλογης, ακόμα και θεσμικά, προβολής.
  • Αιτούμαστε να γίνει συζήτηση και ακρόαση του ΕΣΡ. Αιτούμαστε σε διακομματική κλίμακα να υπάρξει με απόλυτη διαφάνεια η διαχείριση, ακόμα και η επιπλέον στήριξη των ΜΜΕ, του έντυπου Τύπου, των Περιφερειακών καναλιών μέσα από μία ανοιχτή και δημιουργική συζήτηση. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις.
  • Είναι θέμα Δημοκρατίας. Όλος ο κόσμος συζητάει από όλες τις πλευρές με μεγάλη αγωνία για την υγεία του αλλά και για το σήμερα και  το αύριο. Για όλες τις πλευρές και για όλες τις πολύπλευρες εκφάνσεις που δημιουργήθηκαν από την πανδημία τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας. Αυτή η συζήτηση, αυτός ο δημόσιος χώρος πρέπει να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν. Δεν είναι δυνατόν να χειραγωγούνται.  Δεν είναι δυνατόν να γίνονται προσπάθειες αποσιώπησης, απόκρυψης και επιλεκτικής ενημέρωσης!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ:

 https://www.facebook.com/nikos.voutsis.1/videos/1924190064383287/

iThink: Ενεργοποιήθηκε η νέα λειτουργικότητα διαβούλευσης στο iSYRIZA

Tο iSYRIZA εγκαινιάζει το νέο διαδραστικό εργαλείο διαβούλευσης, iThink, που καλεί τους πολίτες να διαμορφώσουν τις πολιτικές του αύριο. Η νέα, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, λειτουργικότητα, έχει ως στόχο της να επανακαθορίσει τη σχέση του πολίτη με την πολιτική, δίνοντάς του την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά και ισότιμα στη διαμόρφωση των πολιτικών επιλογών της επόμενης ημέρας.

Η λειτουργικότητα του iThink, εξελίσσει ακόμα περισσότερο την πλατφόρμα του iSYRIZA, καθώς ισχυροποιεί τα ψηφιακά εργαλεία διαβούλευσης, πρωτίστως σε μια εποχή, όπου οι πολίτες εξαναγκάζονται σε φυσική απόσταση για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Τα μέλη της κοινότητας, μέσα από το διαδίκτυο, μπορούν να επικοινωνούν τις απόψεις τους πάνω σε επίκαιρα ερωτήματα των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να αλληλεπιδρούν και να συμμετέχουν σε διαλόγους με άλλα μέλη και να συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις του αύριο. Με στόχο του τη δημοκρατική εμβάθυνση, το iThink, εγκαινιάζει τον διάλογο με τρία τμήματα, οικονομικής & εργατικής πολιτικής καθώς και με το τμήμα υγείας, ενώ προσκαλεί τα μέλη του iSYRIZA, να λάβουν μέρος σε μια διαδικασία συμμετοχικού διαλόγου.

Η πλατφόρμα του iSYRIZA, συνεχίζει να αναπτύσσει τις λειτουργίες της, εμβαθύνοντας στο διάλογο, στον πλουραλισμό και στο δημοκρατικό έλεγχο. Το iThink, το νέο δημοκρατικό εργαστήρι συμμετοχής και διαβούλευσης, μετουσιώνει σε πράξη το όραμά της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, της διαμόρφωσης των προοδευτικών πολιτικών επιλογών του αύριο και εν τέλει της επανανοηματοδότηση της σχέσης του πολίτη με την πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει κάποιος μέρος στις διαδικασίες του iSYRIZA, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει πρωτύτερα εγγραφή στην πλατφόρμα.

Δείτε εδώ το βίντεο : https://bit.ly/2XrRfUK

Επίκαιρη Ερώτηση Π. Σκουρλέτη – Απειλή για την υγεία μεταλλωρύχων και κατοίκων η συνέχιση των εξορύξεων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής εν μέσω πανδημίας

Απειλή για την υγεία μεταλλωρύχων και κατοίκων η συνέχιση των εξορύξεων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής εν μέσω πανδημίας

Στους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων στα εν λειτουργία μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής εστιάζει ο βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στις 9 Απριλίου 2020 προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, από τη συνέχιση της δραστηριότητας των εξορύξεων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:                          

Αθήνα, 9Απριλίου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς  τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, από τη συνέχιση της δραστηριότητας των εξορύξεων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής»

Ήδη από την κήρυξη της πανδημίας του ιού COVID-19 από τον Π.Ο.Υ. και αρκετά έγκαιρα, σε σχέση με άλλες χώρες, η κυβέρνηση προχώρησε (ορθά) στην υποχρεωτική αναστολή της δραστηριότητας ενός ευρέος καταλόγου επιχειρήσεων, με βάση τη φύση της δραστηριότητάς τους και τις αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες αυτή ασκείται.

Στην περίπτωση των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπως αναδείχθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο με Υπόμνημα που κατέθεσαν, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, το είδος και οι συνθήκες της εργασίας, εκθέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες. Στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, σε βάθος εκατοντάδων μέτρων, ο εξαερισμός εξασφαλίζεται με ανεμιστήρες 100-140 kw που διοχετεύουν ποσότητες 4500 κ.μ. αέρα ανά λεπτό. Στο πολυώροφο πλέγμα των στοών, με συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας ιδανικές για παντός είδους παθογόνους μικροοργανισμούς, εργάζονται εξαντλητικά εκατοντάδες μεταλλωρύχοι, σε τρεις οκτάωρες βάρδιες, εφτά ημέρες την εβδομάδα, σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες.

Τα μέτρα προστασίας, που η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ανακοίνωσε ότι λαμβάνει, για την αποφυγή διάδοσης του ιού, ουσιαστικά δεν διαφέρουν από αυτά που λαμβάνονται υποχρεωτικά σε κάθε χώρο εργασίας (δυνατότητα τηλεργασίας, περιορισμός συναντήσεων και ομαδικών μετακινήσεων, διανομή μασκών και αντισηπτικών, μέτρηση θερμοκρασίας κ.α.). Παρά ταύτα, οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας στις υπόγειες στοές των μεταλλείων, καθιστούν πρόδηλο και αντικειμενικό τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, σε βαθμό αντικειμενικά πολύ μεγαλύτερο από εκείνον που υπάρχει σε άλλες επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα έχει υποχρεωτικά ανασταλεί. Ενόψει των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις εξόρυξης δεν θα εκτίθενται στον άμεσο κίνδυνο προσβολής από τον ιό και με βάση ποιο κριτήριο δεν έχουν ενταχθεί οι εξορυκτικές δραστηριότητες στους κωδικούς των επιχειρήσεων που υπάγονται σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

 

Μυρσίνη Ζορμπά: “Το σκάνδαλο και η υποκρισία της κ. Μενδώνη”

Απάντηση της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, στο χτεσινό δημοσίευμα του υπουργείου Πολιτισμού

 Διαστρεβλώνοντας και αποσιωπώντας τα πραγματικά περιστατικά, το υπουργείο  Πολιτισμού εξαπολύει κακοήθεις και αβάσιμες κατηγορίες,  προσπαθώντας να θολώσει το τοπίο σε σχέση με την έκπτωση, εκ μέρους μας, και την εργώδη προσπάθεια επαναφοράς, εκ μέρους της νυν υπουργού, της αναδόχου εταιρείας του έργου  «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων» του ΥΠΠΟΑ. Ενός έργου που εξάντλησε τα όρια επανειλημμένων παρατάσεων και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από την ανάδοχη εταιρεία, γι’ αυτό και εκδόθηκε σε βάρος της η απόφαση της έκπτωσης.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε,  ότι η πρόσφατη υπουργική απόφαση που υπέγραψε  η κ. Μενδώνη ελάχιστη σχέση έχει με τις εξηγήσεις που μηχανεύεται το Δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Προκειμένου να καλύψει την επίμονη  προσπάθειά της  η υπουργός, αποσιωπά το κρίσιμο και μείζον: ότι α)  στείλαμε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με πλήρως τεκμηριωμένο φάκελο εκ μέρους των υπηρεσιών του υπουργείου β)  καταθέσαμε όλα τα στοιχεία στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  προκειμένου να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών γ) συγκροτήσαμε  τριμελή Επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων υψηλού κύρους, προκειμένου να αποφανθεί με πόρισμά της σχετικά με τις κυρώσεις, ως οφείλαμε. δ) διασφαλίσαμε διετή παράταση του έργου (έως τις 30.11.2020), ώστε αυτό να ολοκληρωθεί με νέο διαγωνισμό ε) ότι  δεν “εκκαθαρίζει” από μόνος του μια σύμβαση ο εκάστοτε υπουργός, ούτε επιβάλλει από μόνος του περαιτέρω “κυρώσεις”, αλλά κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής.

Αποσιωπά η υπουργός επίσης ότι  η ίδια επί 8 ολόκληρους μήνες καθυστερούσε τις διαδικασίες που είχαμε δρομολογήσει προκειμένου  να διασφαλιστεί η συνέχεια του έργου και να μην χαθεί το ΕΣΠΑ και τις οποίες όφειλε, με τη σειρά της,  να παρακολουθήσει και να συντονίσει. Να θυμίσουμε στην υπουργό, όμως όσα θέλει να ξεχνά:  ότι το Νοέμβριο 2018, οπότε και κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία I KNΟW HOW, κατόπιν εισήγησης και της ανώτερης διοικητικής ιεραρχίας του Υπουργείου, διασφαλίστηκε ταυτόχρονα και διετής παράταση του έργου (έως τις 30.11.2020), ώστε αυτό να ολοκληρωθεί με νέο διαγωνισμό. Ας δώσει η ίδια τις πολλές απαντήσεις που απαιτούνται όσον αφορά τα ερωτηματικά που δημιουργεί το σύνολο των χειρισμών της και το χρονικό κενό που παρατηρείται,  αφού κόπτεται για τη νομιμότητα, που δυστυχώς με την πρόσφατη απόφασή της  θέτει εν   αμφιβόλω.

Να θυμίσουμε επίσης ότι  ο Διαγωνισμός του επίμαχου Υποέργου “Ανάπτυξη Εφαρμογών”  πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της, στις 25.08.2014, βάσει της από 18.06.2014 Υ.Α. (ΑΔΑ: ΒΣΡΡΓ-3ΥΒ). Ακολούθησαν προδικαστικές προσφυγές από τις συμμετέχουσες εταιρείες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση μία εξ αυτών (IKNOWHOW Πληροφορική ΑΕ) με την από 29.12.2014 Υ.Α. (ΑΔΑ: ΩΗΒ7Γ-ΣΕΘ), δηλαδή με την υπογραφή του πρώην Υπουργού κ. Τασούλα και τη δική της συνυπογραφή και όχι του κ. Μπαλτά που δεν ήταν καν υπουργός τότε. Ακολούθησε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τις εταιρείες και μετά την παραίτησή τους από αυτά και τις σχετικές προσυμβατικές διαδικασίες,  το ΥΠΠΟΑ προχώρησε σε Υπογραφή Σύμβασης στις 05.10.2015 με την εταιρεία. Η σύμβαση είχε διάρκεια 11 μήνες και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως 05.09.2016. Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, η σύμβαση με τον ανάδοχο έληξε στις 05.02.2017 και όχι επί θητείας μου, όπως αναληθώς επίσης ισχυρίζεται η υπουργός. Ωστόσο, καθώς ο Ανάδοχος ΔΕΝ είχε καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο, ακολούθησε εισήγηση από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης για καταγγελία της σύμβασης τον Μάιο του 2017 και εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση με προθεσμία τρίμηνης θεραπείας συγκεκριμένων παραδοτέων από τον Ανάδοχο στις 18.10.2017 (ΑΔΑ: Ω8ΡΩ4653Π4-9ΘΖ) η οποία έληξε τον Ιανουάριο του 2018. Αλλά ούτε και σε αυτήν την προθεσμία τελικά συμμορφώθηκε ο Ανάδοχος, με αποτέλεσμα την κήρυξή του εντέλει  ως εκπτώτου.

Όσο και αν θέλει η κ. Μενδώνη να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, το ποιος ακριβώς κληροδότησε σε ποιον και με ποιον τρόπο τα αμαρτωλά ψηφιακά έργα του ΥΠΠΟΑ, το έχει ήδη κρίνει η ίδια η πραγματικότητα.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο  σεβασμός του δημοσίου συμφέροντος δεν είναι ζήτημα πρόσκαιρων εντυπώσεων  αλλά μια σταθερή και συνεπής στάση. Αυτήν θα χρειαστεί να αποδείξει ότι διαθέτει  η υπουργός σε σχέση με την παρούσα υπόθεση στο άμεσο μέλλον. Κυριακή κοντή γιορτή.

10/4/2020

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.