Θ. Τζήμερος: Το κράτος αντί να μοιράζει λεφτά, να μειώσει φόρους και να δανείζει πολίτες και επιχειρήσεις


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Τις δικές του θέσεις για την επόμενη μέρα που έρχεται μετά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, παρουσίασε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος.

Με επίκεντρο τις πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες που είναι φανερό πως και η Ελλάδα αντιμετωπίζει και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ο κ .Τζήμερος, τόνισε πως οι οικονομικοί χειρισμοί της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών κινούνται με λάθος τρόπο που δεν ευνοούν την επάνοδο της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τζήμερος τόνισε πως η κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κλασικούς τρόπους, όπως αυτοί που ως τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί αφού δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως τα καταστήματα εστίασης ή τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με περιοριστικά μέτρα και ταυτόχρονο τον κίνδυνο να ξανακλείσουν σε περίπτωση που παρατηρηθούν κρούσματα, αφού έτσι οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην οικονομική ζημιά που θα προκληθεί τη στιγμή που λειτουργούν με πολύ μειωμένα έσοδα.

Ο κ. Τζήμερος πρότεινε να αναγνωριστεί η κατάσταση που ζούμε σαν μια φυσική καταστροφή και έτσι απ’ τη μια το κράτος να εξορθολογίσει τον τρόπο με τον οποίο το κράτος εισπράττει από τους πολίτες, μειώνοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, σταματώντας την προκαταβολή φόρου κλπ,, και απ’ την άλλη να σχεδιάσει ένα σύστημα μηνιαίου δανεισμού των πολιτών από το κράτος με κάποιο ανώτατο πλαφόν στα 500 ή 1000 ευρώ, με ποσά τα οποία (το κράτος) θα δανειστεί από τις αγορές.

Έτσι όπως είπε ο κάθε ένας που έχει ανάγκη θα μπορεί να δανειστεί μόνο το ποσό που του χρειάζεται ώστε να έχει οικονομικό απόθεμα να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, ενώ τα χρήματα αυτά θα τα επιστρέψει σε βάθος δεκαετίας με ένα χαμηλό ετήσιο επιτόκιο.

Με τον τρόπο αυτό, ανέφερε, τα έσοδα του κράτους δεν θα καταρρεύσουν από το αναγκαστικό κλείσιμο επιχειρήσεων, κάτι που θα ήταν το χειρότερο σενάριο εν μέσω πανδημίας, και απ’ την άλλη οι πολίτες και επιχειρήσεις θα είχαν μεγαλύτερη ελευθερία για να κάνουν τον οικονομικό τους προγραμματισμό χωρίς περιορισμούς και υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις από το κράτος.

Ακούστε αναλυτικά:

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.