Θ. Καλαντζάκης: «Οι αγρότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο» – Συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Με τον Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Ιωάννης Γαϊτάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το πρόβλημα της έλλειψης των εργατών γης και η ανάγκη επιτάχυνσης των προβλεπόμενων διαδικασιών στις ελληνικές πρεσβείες αναφορικά με τη μετάκλησή τους. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε αναλυτικά με στοιχεία για την οικονομική ζημία που δημιουργείται στους παραγωγούς λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, καθώς αφενός οι απαραίτητες αγροτικές εργασίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα και αφετέρου η συγκομιδή των προϊόντων πραγματοποιείται πλέον με δυσκολία

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε: «Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι συνέπειες  θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και για όλη την αλυσίδα που στηρίζουν (έμποροι, δημοπρατήρια, μεταφορείς, καταναλωτές κ.α.). Ζητάμε την απλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης των εργατών γης και την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και ειδικά στις Ελληνικές Πρεσβείες, καθώς το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στη δυσλειτουργία όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη μετάκληση των εργατών γης.

Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών πρέπει να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης δίνοντας τάχιστα λύση. Οι αγρότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο βλέποντας τους κόπους τους να χάνονται λόγω της γραφειοκρατίας και της δυσκαμψίας των Υπηρεσιών του ελληνικού κράτους».

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.