Θ. Καλαντζάκης: Γιατί η Ιεράπετρα χρειάζεται ένα νέο Δημαρχείο στο οικόπεδο «Μίνως»


0
(0)

Αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν οι πρόσφατες προτάσεις που έγιναν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αφορούσαν τη χρηματοδότηση μελετών για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στο Κεντρί, την διαμόρφωση ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου στην ΑΓΡΕΞ αλλά και την ανέγερση ενός νέο Δημαρχιακού κτιρίου.

Το νέο Δημαρχείο στην Ιεράπετρα είναι ένα νέο δεδομένο που μπαίνει στα πλάνα του Δήμου και όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης αυτό προτάθηκε καταρχάς γιατί υπάρχει ήδη ο χώρος που θα μπορούσε να ανεγερεθεί, αλλά και γιατί η μετακόμιση από το παλίο Δημαρχείο στο κτίριο «Μελίνα Μερκούρη», ήταν μια προσωρινή λύση, η οποία δεν καλύπτει την ανάγκη του Δήμου να έχει όλες τις υπηρεσίες συγκεντρωμένες σε ένα χώρο.

Το οικόπεδο Μίνως, στο οποίο είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί ο νέος πολιτιστικός χώρος του Δήμου, είναι μια έκταση την οποία ο Δήμος Ιεράπετρας είχε αγοράσει το 2003 με ένα πάρα πολύ μεγάλο δάνειο, με αυτό ακριβώς το σκοπό, δηλαδή την ανέγερση Δημαρχείου και ενός πολιτιστικού χώρου.

Έτσι για το χώρο βόρεια του πολιτιστικού κέντρο, έχει γίνει ήδη μια προμελέτη ώστε να κατατεθεί η πρόσφατη πρόταση χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με σκοπό στο νέο αυτό κτίριο να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως η υπηρεσία Καθαριότητας, το ΚΕΠ κλπ.

Παράλληλα το νέο αυτό Δημαρχείο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το Δήμο αφού θα πρόκειται για ένα κεντρικό κτίριο που θα δώσει ταυτότητα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως η νέα αυτή πρόταση δεν σχετίζεται με το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Δήμο Ιεράπετρας για τη μετατροπή χρήσης του χώρου στο κτίριο «Μελίνα Μερκούρη» και πως αυτό είναι θέμα που έχει κλείσει σε προσωπική συνεργασία του ίδιου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, και έτσι ούτε έχει πληρωθεί ούτε και πρόκειται να πληρωθούν χρήματα από το Δήμο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επίσης ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δεν μπορεί να ενταχθεί το οποιοδήποτε έργο, παρά μόνο κτιριακά, και έτσι στόχος είναι να αντληθούν οι μεγαλύτερες δυνατές χρηματοδοτήσεις για νέα έργα στο Δήμο.

ΑgroExpo2021

Ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε και στη φετινή αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας, για την οποία σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου στο χώρο της ΑΓΡΕΞ, ώστε να γίνουν συνεννοήσεις για διάφορα διαδικαστικά θέματα ώστε από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας να είναι όλα έτοιμα ώστε η έκθεση να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου όπως έχει ήδη προγραμματιστεί.

Το αν αυτό θα γίνει εφικτό θα κριθεί προφανώς από την πορεία του πανδημίας και στις ανάλογες κρατικές αποφάσεις, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, όμως ο χώρος θα είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμος, ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει έτοιμη η προμελέτη που κατατέθηκε ως πρόταση για τη χρηματοδότηση μελέτης για την οριστική μετατροπή του χώρου σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο που θα φιλοξενεί μόνιμα την AgroExpo, η οποία έχει ήδη δείξει πως έχει δυναμική και το ίδιο φαίνεται και φέτος με τα περισσότερα περίπτερα να έχουν ήδη κλείσει.

Εκπαιδευτικές υποδομές

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Καλαντζάκης ήταν τα επόμενα πλάνα του Δήμου για εντάξεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αγίας Φωτεινής να είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας αυτή τη στιγμή, ώστε να ανεγερθεί ένα νέο κτίριο στο ίδιο σημείο που θα αντικαταστήσει το σημερινό πολύ παλιό κτίριο, ενώ οι επόμενες ανάγκες αφορούν τα κτίρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Χωρίς χρηματοδότηση το διαχειριστικό σχέδιο της Νήσου Χρυσής

Ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του με αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις για το διαχειριστικό σχέδιο της νήσου Χρυσής, αλλά και θέματα όπως το τμήμα  ΒΟΑΚ στο Καβούσι, αλλά και τη διαχείριση πλαστικών θερμοκηπίων.

Το θέμα του σχεδίου της Νήσου Χρυσής, όπως έιπε, είναι ένα θέμα που έχει παγώσει, παρά τις υποσχέσεις του προηγούμενου Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, κι αυτό γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται να χρηματοδοτήσει το σχεδιασμό και παραπέμπει για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *