Θρήνος και ελπίδα για τον 17χρονο – Χαρίζουν ζωή μέσα από τον θάνατο του μετά το τροχαίο


0
(0)

Εγκεφαλικά νεκρός ο άτυχος νέος

Μια από τις πιο γενναίες και συνάμα δύσκολες αποφάσεις για το παιδί της πήρε η οικογένεια  του 17χρονου δικυκλιστή που είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο στο Τσαλικάκι του Δήμου Μαλεβιζίου στις 12 Νοεμβρίου.

Τελικά μετά από 3 και πλέον εβδομάδες νοσηλείας στην εντατική μονάδα του Βενιζέλειου

Νοσοκομείου, η κατάσταση του νεαρού που εξαρχής ήταν βαριά και τις τελευταίες ώρες είναι εγκεφαλικά νεκρός, χαρακτηρίζεται πλέον μη αναστρέψιμη και οι γιατροί αφού ενημέρωσαν την οικογένεια, πρότειναν να γίνει δωρεά οργάνων του άτυχου νέου, προσφέροντας παράλληλα μία ευκαιρίας ζωής σε άλλους συνανθρώπους μας.

Το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας αποδείχτηκε και στην πράξη, η οποία βυθισμένη στο πένθος της για το παλικάρι της,προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας το πιο μεγάλο μάθημα ζωής και συνάμα το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία.

«Ενημερώσαμε τους συγγενείς ότι η δοκιμασία του εγκεφαλικού θανάτου απέβη θετική οπότε η κατάσταση του ασθενούς είναι μη αναστρέψιμη και θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός. Για τον λόγο αυτό προτάθηκε στην οικογένεια να γίνει δωρεά οργάνων και με τεράστιο μεγαλείο ψυχής αποδέχτηκαν την πρόταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, στο neakriti.gr ο κ. Ευάγγελος Βολακάκης, χειρουργός εντατικολόγος του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Πλέον έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων όπου και έχει σταλεί δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο. Εφόσον τα όργανα κριθούν κατάλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία, το νωρίτερο αργά αύριο το απόγευμα.

«Είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί τους. Πιθανός χρόνος έναρξης της διαδικασίας εφόσον τα όργανα κριθούν κατάλληλα, θα είναι αύριο αργά το απόγευμα με βράδυ», προσθέτει στο neakriti ο κ. Βολακάκης.

Ωστόσο μέχρι στιγμής γιατροί και διοίκηση του νοσοκομείου αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από το Εθνικό Οργανισμό Μεταμόσχευσεων.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.