Θετικά τα μηνύματα για την Κρήτη στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Ουτρέχτη


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2023. Η έκθεση αποτέλεσε το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλαν-δία αλλά και το πρώτο με προσέλευση κοινού μετά την έναρξη της πανδημί-ας. Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα στοιχεία των διοργανωτών, συγκέντρωσε περισσότερους από 65.000 επισκέπτες.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης ήταν η Αντιπεριφε-ρειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, πλαισιωμένη από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Νίκο Αλεξάκη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου, Μανόλη Μαρκαντωνάκη. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκε πλή-θος κόσμου, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων και γραφείων, καθώς και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κατερίνα Γκίνη.
Κατά την 1η ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε πλήθος Β2Β συναντή-σεων ενώ κατά τις υπόλοιπες ημέρες η έκθεση ήταν ανοικτή για το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο της δράσης “Explore Greece”, ο κ. Κώτσογλου, παρου-σίασε αναλυτικά στο κοινό της έκθεσης τον προορισμό «ΚΡΗΤΗ», τα του-ριστικά θέλγητρα του νησιού καθώς και τις δραστηριότητες και επιλογές που προσφέρει για διαφορετικά τμήματα της Ολλανδικής αγοράς. Οι θετικές στάσεις των Ολλανδών επαγγελματιών και επισκεπτών για την Κρήτη επι-βεβαιώθηκαν μέσα από όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποιή-θηκαν με τους επαγγελματίες της αγοράς και tour operators αλλά και από το ισχυρό ενδιαφέρον του κοινού να λάβει ενημέρωση για τον προορισμό και προωθητικό υλικό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έως τον Οκτώβριο 2022 ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ολλανδία κατέγραψε 948.000 επισκέπτες, έναντι 723.000 κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2019, αύξηση 31% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Απρίλιος 2022), η Ολλανδία κατατάσσεται στην 6η θέση στο σύνολο του τουρισμού και αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την Ελλάδα συνολι-κά και την Κρήτη ειδικότερα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:
« Η Περιφέρεια Κρήτης για άλλη μια φορά έδωσε δυναμικό «παρών» στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης, καθώς η Ολλανδία αποτελεί μια τουριστική αγορά με μεγάλη προοπτική. Τόσο από τις επαφές με τουριστι-κούς παράγοντες όσο και με το κοινό, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τη γαστρονομία της Κρήτης. Μάλιστα σε συνά-ντηση, που είχαμε με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία, κα Γκίνη, λάβαμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα για τη φετινή σεζόν, καθώς η προσέ-λευση Ολλανδών τουριστών στο νησί μας αναμένεται αυξημένη σε ποσοστό 20 – 26%».

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.